Eda Taşpınar ifade verdi

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı, eski hapishanenin mescit olarak kullanılan kısmında çektirdiği fotoğraf sebebiyle hakkında tahkikat başlatılan Eda Taşpınar, ifade verdi.

MAGAZİN 04.01.2023, 19:12
Eda Taşpınar ifade verdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, sonradan otele çevrilen eski Sultanahmet Cezaevi'nin mescit bölümünde çektirdiği fotoğrafını "Mutlu seneler sevgililerim." notunu düşerek sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Taşpınar, hakkında 'halkı düşmanlık ve kine tahrik veyahut aşağılama' suçu gerekçesiyle resen başlatılan tahkikat çerçevesinde adliyeye geldi.

Avukatı eşliğinde tahkikatı yürüten savcıya 'şüpheli' sıfatıyla ifade veren Eda Taşpınar, ardından adliyeden ayrıldı.



"Özür diliyorum"

Taşpınar ifadesinde, sosyal medya hesabında paylaşmak üzere açık alanlarda ve çeşitli mekanlarda fotoğraf çektirdiğini, bahse konu otelle de fotoğraf çektirmek amacıyla görüşerek anlaşma sağladığını dile getirdi.

Otele gitmeden evvel nerede fotoğraf çektireceğine kendisinin karar vermediğini kaydeden Taşpınar, "Otele girdikten sonra hazırlanmam için bana bir oda verdiler. Ardından fotoğraf çekeceğim yeri belirlemek amacıyla oteli gezdim. Restoranın yanında bulunan bir alanı gördüm. Orada Japon turistler fotoğraf çekiyordu. Ben de fotoğraf çekilebileceğine kanaat getirdim. Oranın bir ibadethane olduğunu bilmiyordum. Fotoğraflarımı çeken arkadaşlar da bu konuda bana herhangi bir uyarıda bulunmadı. Bu durumdan dolayı gerçekten çok üzgünüm. Özür diliyorum." dedi.



"Korkup sildim"


Taşpınar, bahse konu fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştıktan bir süre sonra hakkında gerçekleştirilen paylaşımları görünce korkup sildiğini ifade ederek, "Dini değerleri aşağılamak gibi bir kastım asla yoktur. İnsanların dini düşünce ve duygularına saygı duyan bir kişiyim. Böyle olmasını hiç istemezdim." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)