Ebru Yaşar’dan playback çıkışı: Sanatçı kalmaz

Konser öncesince gazetecilerin sorularını cevaplayan Ebru Yaşar, sahneye çıkan şarkıcıların playback yapması hakkında ifadelerde bulundu.

MAGAZİN 11.01.2023, 13:31 12.01.2023, 15:53
Ebru Yaşar’dan playback çıkışı: Sanatçı kalmaz

Türk müziğinin güçlü sesi Ebru Yaşar, geçtiğimiz gün Maslak'ta yer alan bir mekanda sahneye çıktı. Şarkıcıya, geçtiğimiz haftalarda Kırgızistan'da alınan bir kararla artık konserlerde playback şarkı söylenemeyeceği hatırlatıldı. Ünlü şarkıcı söz konusu durum ile ilgili "Memlekette sanatçı kalmaz” şeklinde yorum yaptı.

“İstediğini yansıtamıyorsun”

Kırgızistan’da alınan karar ile ilgili ünlü şarkıcı şu ifadelerde bulundu: "Oldukça iyi bir karar olmuş. Ben playback yapmıyorum. Bazen şartlar gereği yurt dışına gittiğimizde yapmak durumunda kalıyoruz. Ancak playback yaparken düşündüğün o havayı hissedemiyorsun. İnsanlara da o elektrik geçmiyor. Şunu da düşünmek gerek, bazı zamanlarda maddi açıdan, imkanlar ve şartlar kısıtlı kalabiliyor. Bu durum sonucunda da birçok sanatçı playback yapmak durumunda kalıyor. Konu biraz olsun alışveriş durumuyla da alakalı. Hani eğer canlı okumak mecburi olursa o zaman ülkede sanatçı kalmaz.”

Yorumlar (0)