Duygu Özaslan ilk kez konuştu: Kilo aldım çünkü...

Sosyal medya fenomeni Duygu Özaslan, kilo aldığı fark edilen görüntülerine ilişkin yaptığı açıklamada, Bulimia Nervoza hastalığına yakalandığını ve iyileşme sürecinde olduğu için daha fazla kilo aldığını söyledi.

MAGAZİN 09.07.2020, 11:16
Duygu Özaslan ilk kez konuştu: Kilo aldım çünkü...

Sosyal medya fenomeni Duygu Özaslan'ın havuz keyfi yaparken çekilen fotoğrafları gündeme bomba gibi düşmüştü.

Kilo aldığı fark edilen Özaslan'ın Twitter'da TT olduğu görülmüştü.

Özaslan, Instagram hesabında paylaştığı fotoğraflarda photoshop kullandığı anlaşılınca adeta linç yemişti. 

Söz konusu görüntülere ilişkin ilk kez açıklamada bulunan Özaslan, öncelikle özel bir alanda kendisini çeken magazin muhabirini sitemli bir şekilde tebrik etti. 

Özaslan, kilo aldığını, bunu zaten söylediğini ifade etti. Bulimia Nervoza hastalığına yakalandığını ve iyileşme sürecinde olduğunu aktaran Özaslan, iyileşme sürecinde olduğu için daha çok kilo aldığını söyledi.

Sosya medya fenomeni, bununla gerçekten gurur duyduğunu, mental anlamda çok iyi bir yerde olduğunu, fiziksel anlamda nasıl olduğunun da umurunda olmadığını kaydetti. 

Bulimia Nervoza nedir?

Bireyler, belirli zamanlarda birçok kişinin yiyebileceğinden çok daha fazla yiyecek tüketebilir ve yeme kontrolünü kaybettikleri hissine kapılırlar.

Söz konusu bireyler, kilo almamak için kendilerini sık sık kustururlar, boşaltımı hızlandırmak ya da idrar söktürmek için ilaçlar kullanırlar, aç kalma veya ağır spor gibi yöntemlere başvururlar.

Bu hastalık için belirli zamanlarda tıkanırcasına yeme ve ardından kusma, ilaç içme gibi davranışlarda bulunma durumunun ortalama üç ay içerisinde haftada en az bir defa olması gerekirken, bireylerin vücut biçimlerinin de ciddi anlamda etkilendiği görülüyor. 

Bireyler, yeme atakları sırasında yüksek kalorili ve karbonhidratlı besinleri tüketirken, atakların ardından pişmanlık ve suçluluk hissederler, kendi sağlıklarına zarar veren tutumlar sergilerler. Yeme atağı olmadığı zamanlarda ise kalori alımı ciddi düzeyde kısıtlamaya başlarlar.  

Yorumlar (0)