Dünyanın en pahalı baltası satıldı!

Stanley Kubrick’in The Shining filminde, başrol oyuncusu Jack Nicholson’ın kullandığı ünlü balta, Londra'da yapılan açık artırmada 208 bin dolardan (1 milyon 190 bin TL) satıldı.

MAGAZİN 02.10.2019, 20:47 03.10.2019, 14:18
Dünyanın en pahalı baltası satıldı!

Kubrick’in meşhur filmi Cinnet’te (The Shining) başrol oyuncusu Jack Nicholson’ın kullandığı balta, açık artırmada 200 bin doların üzerinde bir fiyata alıcı buldu.

1 milyon 190 bin liraya satıldı

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Entertainment Memorabilia Müzayede Evi’nde yapılan açık artırmada, balta 170 bin sterline (yaklaşık 208 bin dolar-1 milyon 190 bin TL) satıldı.

Filmin konusu ne?

Nicholson’ın canlandırdığı yazar Jack Torrance karakteri, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenmek üzere ailesiyle birlikte otele yerleşir. Bu taşınmanın ardından yaşanan metafiziksel olayları konu edinen filmde Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını anlar. Aile bir kar fırtınası nedeniyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını yitirir.

O sahne 127 kere çekildi

Ailesinin peşinden onları öldürmek üzere koşan Jack, bu ünlü baltayı kaparak banyoda saklanan karısını öldürmeye çalışır.

"En fazla çekim tekrarı yapılan film" olarak tarihe geçen Cinnet’te Jack Nicholson'ın baltayla banyo kapısını kırdığı sahnede, Kubrick’in tam 127 tekrar çekimi yaptığı biliniyor.

Yorumlar (0)