Dubai Emiri Al Maktum, korumasıyla kaçan 6’ncı eşine rekor tazminat ödeyecek 

Dubai Emiri, kendisini korumasıyla aldatan ve İngiltere’ye kaçan 6’ncı eşi Prenses Haya’dan geçtiğimiz senelerde boşanmıştı. Boşanma anlaşması açıklanan ikiliden Al Maktum’un eski eşine 554,5 milyon Sterlin ödeme yapmasına karar verildi. İngiliz Mahkemesi, bu tazminatın, boşanma davalarında bugüne kadar verilmiş olan en yüksek tazminat olduğunu kaydetti. 

MAGAZİN 22.12.2021, 08:25 23.12.2021, 09:20
Dubai Emiri Al Maktum, korumasıyla kaçan 6’ncı eşine rekor tazminat ödeyecek 

Dubai Emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum ve 6’ncı eşi Prenses Haya’nın ilişkisi uzun süredir magazin basınını meşgul eden ilişkilerden biri. Koruması ile ismi aşk iddialarına karışan Prenses Haya, sevgilisiyle birlikte İngiltere’ye kaçmıştı. Dubaili görevlilerin hem kendisine hem de sevgilisine yaklaşmaması amacıyla koruma davası açan Prenses Haya, Al Maktum’dan 2019 senesinde boşanmayı başarmıştı.  

Boşanma davasından önce Dubai’de yaşayan korumanın, bu ilişkinin gizli kalması yönünde kraliyet ailesinden rüşvet aldığı ortaya çıkmıştı. 2019 senesindeki boşanma davasının anlaşması ortaya çıktı. İngiltere Yüksek Mahkemesi, Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum’un boşanma anlaşması kapsamında eski eşine 554,5 milyon Sterlin ödeme yapmasına karar verdi. 48 yaşındaki Prenses Haya, tazminat dışında aylık ödeme ve diğer masrafları için ayrıca para da alacak. 



Güvenlik harcaması senede 11 milyon Sterlin 

Haya’nın bir senelik güvenlik harcaması 11 milyon Sterlin olacak. 290 milyon Sterlin banka garantisi ve 10 milyon Sterlin de nakit garantisi verilecek. Çiftin çocukları Zayid ve Celile’nin ihtiyaçları da ayrıca karşılanacak. Prenses Haya ve çocuklarının oturdukları ev ve gittikleri tatiller de Al Maktum tarafından karşılanacak. Bu ödemelere ek olarak Al Maktum, çocuklarının eğitimi için 3 milyon Sterlin daha ödeme yapacak.  



İngiltere Mahkemesi tarafından verilen hükümde Prenses Haya’nın kendisi için herhangi bir tazminat talep etmediği belirtildi. Buna karşın kendisine şantaj yapan 4 güvenlik görevlisine ödediği 6,7 milyon Sterlin de Haya’nın dava dosyasında yerini aldı. Prenses’in 550 milyon Sterlin kadar “şantaj” ödemesi yaptığı kaydedildi. Bu ödemenin sebebinin ise Prenses Haya’nın telefonunun hacklenmesi ve gizli belgelerin ortaya çıkması oldu. İngiliz Mahkemesi, bu miktarın, bugüne kadar verilmiş en büyük boşanma tazminatı olduğunu ifade etti.  



Koruma - Prenses Haya - Al Maktum - Prens Zayid

Yorumlar (0)