DJ Cooper doping kontrolünde hamile çıktı!

Avrupa'da 6 yıldır forma giyen Amerikalı basketbolcu DJ Cooper, doping testinde kendisinin yerine kız arkadaşının idrar örneğini verince hamile çıktı.

MAGAZİN 04.08.2019, 15:20 04.08.2019, 16:48
DJ Cooper doping kontrolünde hamile çıktı!

Amerikalı basketbolcu DJ Cooper, Anti-Doping ajansına kendi idrar örneği yerine hamile bir arkadaşının idrar örneğini verince dünya basınına malzeme olacak bir sonucun ortaya çıkmasına neden oldu. Anti-Doping ajansı, Amerikalı basketbolcu DJ Cooper'ın idrar sonuçlarına göre hamile olduğunu tespit etti. Erkek oyuncunun hamile olmasının mümkün olmadığını düşünen Anti-Doping ajansı uzmanları, Amerikalı basketbolcu DJ Cooper'ın başkasına ait idrar örneğini kendilerine vermiş olabileceği yönünde kanaat raporu oluşturdu.

Anti-Doping ajansının raporu sonrasında Amerikalı basketbolcu DJ Cooper'ın kendi idrar örneğini değil, bir başka kişinin idrar örneğini verdiğinin ortaya çıkması üzerine 24 Haziran 2020'ye kadar ceza aldı.

Bosna vatandaşlığı almaya yakın olan Amerikan vatandaşı DJ Cooper, 6 senedir Avrupa'da oynuyor. Amerikalı basketbolcu DJ Cooper daha önce Panathinaikos, AEK, Monaco ve PAOK formaları giydi. Amerikalı oyuncu ayrıca Bosna takımında bir süre koçluk da yaptı.

Test başarılı ancak hamile!

DJ Cooper, muhtemelen doping testini pozitif hale getirecek araçlar kullandığı için anti-doping denetçilerine, kız arkadaşının idrar örneğini verdiği için, hiç beklemediği bir sonuçla karşılaştı. Denetçiler, doping testini başarıyla geçtiğini fakat DJ Cooper'ın hamile olduğunu açıkladı.

FIBA, dolandırıcılık nedeniyle Amerikalı basketbolcu DJ Cooper'ın lisansını askıya aldı.

Eurohoops

Yorumlar (0)