Dilber Ay'ın mirası ne kadar?

29 Nisan'da kalp krizi yüzünden aramızdan ayrılan Dilber Ay'ın mezarı, miras kavgası yüzünden açılacak.

MAGAZİN 18.10.2019, 10:15 18.10.2019, 12:05
Dilber Ay'ın mirası ne kadar?

Açık sözlülüğü ve kameralardan uzak yaşamıyla bilinen ve 29 Nisan'da kalp krizi yüzünden hayatını kaybeden Dilber Ay'ın mirası, çocukları arasında miras kavgası yarattı. Vefatının üzerinden 6 ay geçtikten sonra kızı Filiz'in açtığı miras davası sebebiyle mahkeme, Dilber Ay'ın mezarının açılmasına hükmetti.

Filiz Hanım'ın ağabeyi Ünal, Filiz Hanım'ın annesi Dilber Ay'ın nüfusuna kayıtlı olmadığını belirterek mahkeme kararını engelleyeceğini söyledi.

İkinci eşi de olaylardan rahatsız!

Dilber Ay'ın ikinci eş İbrahim Bey, son olayların ardından Filiz Hanım ve Ünal Bey'le birlikte 2. Sayfa isimli televizyon programına telefonla bağlandı ve mahkeme kararı hakkında konuştu. İbrahim Bey, eşinin vefatından sonra çocuklarıyla konuştuğunu ve “Bakın yavrularım ben sizin babanızım ve sizi bırakıp gidecek değilim. Dedikodulara kulak asmayın, acı bizim acımız başkası buna bakmaz biraz durup acımıza yanalım” dediğini bildirdi.

"Gerekirse tüm mirası onlara veririm ama annemin mezarını açtırmam!"

Ünal Bey de “Mirasın dörtte üçü bana kaldı ama Allah için bir hak var ve hepsini neden ben alayım? İbrahim Ağabey’e annemin 15-20 milyarlık borcunun ödenmesi ve ona bir mezar taşı yaptırabilmek adına annemin üzerine olan aracını satmasını istedim ve birlikte yaşadıkları evde oturmaya devam edebileceğini söyledim” dedi ve Düzce'de bulunan 630 metrekarelik arsanın da üç kardeş arasında (Dilber Ay'ın nüfusuna kayıtlı olmayan Satı ve Filiz) eşit bir şekilde bölüşüleceğini ifade etti. Televizyon programındaki konuşmasından olaylara bir hayli sinirli olduğu anlaşılan Ünal Bey, “Gerekirse tüm mirası onlara veririm ama annemin mezarını açtırmam” diyerek net çizgisini belli etti.

İbrahim Bey, Filiz Hanım'ın kendisine "ağabey" diye seslenmesine çok üzüldüğünü söyleyerek “22 senedir bana baba demişsin bu saatten sonra bana ağabey diyen insanlarla ne konuşacağım. Onların öz babalarının yapmadığını yaptım yazık değil mi kadının kemiklerini sızlatıyorlar” diyerek Filiz Hanım'a duyduğu üzüntüyü belli etti.

“İbrahim Bey ‘ben oraları kendi emeğimle aldım’ demiş, hangi emek?"

Filiz Hanım, miras davasını açtığında herkesin haberdar edildiğini, Düzce'deki arazinin paylaşımında sorun yaşandığını söyledi. Filiz Hanım, Dilber Ay'dan geriye 15-20 bin liralık bir borcun kalmadığını, sadece 4 bin 500 liralık bir borç olduğunu ve onu da kendisinin ödediğini söyleyerek hakkının yendiğini iddia etti. Kendisi hakkındaki iddialar ve konuşmalara "Yazıklar olsun" diyen Filiz Hanım, konuşmasını “İbrahim Bey ‘ben oraları kendi emeğimle aldım’ demiş, hangi emek? Hangi gün benim anneme yardım etmiş. Şimdi çıkıp diyor ki, bunlar miras peşine düşüyor. Kendi değil miydi televizyonlara çıkıp ‘mezarını yaptıramadım’ diye ağlayan? Annemin 40’ında yoktu 52’sinde yoktu. Benim annemin paralarını yedi insafsız. Ben malında mülkünde değilim. İbrahim Bey bunu biyi bilir. Annem öldü 3. günü İbrahim Bey bir gitti. Bir daha uğramadı. Miras araştırmaya gitmiş. ‘Ankara’daki ev senin’ diye en başından söyledik. Biz nüfusta annemin üstüne görünmüyoruz. Devlet bizi tanımıyor. İbrahim Bey’in bizi toplaması lazımdı. O bunu yapmadı. Bizi bu duruma düşüren İbrahim Abi’nin kendisi.” diyerek devam ettirdi.

Yorumlar (0)