Depp-Heard davasında jüri kararını verdi

ABD'de her ikisi de Hollywood film yıldızı olan Amber Heard ve eski eşi Johnny Depp arasında haftalardır devam eden iftira davası Depp'in lehine neticelendi.

MAGAZİN 02.06.2022, 01:00
Depp-Heard davasında jüri kararını verdi

Söz konusu davada 7 kişiden oluşan jüri heyeti, Depp'i haklı buldu. Heard'ün altı sene evvel ayrıldığı Depp'e 15 milyon dolar (yaklaşık 250 milyon TL) tazminat ödemesi yönünde karar verildi.

Altı haftadır sürüyordu

Yaklaşık olarak 1,5 aydır ülke gündemini işgal eden Heard ve Depp'in davasına bakan jüri, Heard'ün 2018 yılında ABD medyasında eski eşini 'aile içi istismarı temsilen halka açık bir figür' olarak tanımladığını yazısıyla karaladığı yönünde hükmetti.

Karayip Korsanları adlı filmdeki rolüyle dünya genelinde büyük bir üne kavuşan Depp, söz konusu yazı sebebiyle eski eşine 50 milyon dolarlık (820 milyon lira) dava açmış, buna karşılık olarak Heard'ün avukatları da Depp'e 100 milyon dolarlık (1,64 milyon lira) karşı davayla yanıt vermişti.

Heard yuhalandı

ABD medya tarafından yakından takip edilen mahkeme sürecinde Heard, Depp'in kendisine birçok kez cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürmüştü. Buna karşılık olarak Depp, Heard'e hiçbir zaman vurmadığını, taciz iddialarının tamamen uydurma olduğunu ve aslında Heard'ün kendisine birçok kez fiziksel saldırıda bulunduğunu ileri sürmüştü.

Mahkeme süresince ezici bir çoğunlukla Depp'e destek veren hayranları, karar duruşmasının gerçekleştirildiği salonda yer bulabilmek amacıyla gece saatlerinde sıraya girdi ve kararın ardından sokakta Depp'i kutlarken Heard'ü yuhaladı.

Yorumlar (0)