Demet Evgar Kimdir?

MAGAZİN 15.09.2020, 14:44
Demet Evgar Kimdir?

Pek çok tiyatro, film ve dizide yer alan Demet Evgar başarılı oyunculuğu ile uzun soluklu yapımların aranan isimlerinden biridir. Tatlı Hayat dizisi ile ekran yolculuğu başlayan başarılı oyuncu, sayısız projede yer almış ve çokça ödülünde sahibi olmuştur.

19 Mayıs 1980 Manisa doğumlu olan güzel oyuncu, aslen Arnavut kökenlidir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 17 yaşında oyunculuğa başlamış ve ilk oyunu Ray Coony’in Kaç Baba Kaç oyunudur. Eğitimi sırasında Tiyatro Kılçık adında bir topluluk kurmuş ve hem oyuncu hem de yazar olarak katkı sağlamıştır. Kenter Tiyatrosu başta olmak üzere pek çok tiyatro sahnesinde yer almış ve tiyatro ile başlayan oyunculuk hayatı televizyon ve sinema ile devam etmektedir.

Sinema ve Televizyon Ekranlarında Demet Evgar

Televizyon dünyasına 2000 yılında Yedi Numara dizisi ile başlayan Demet Evgar, Tatlı Hayat, Aslı ile Kerem, Bütün Çocuklarım, Yuvam Yıkılmasın gibi dizilerle ile yoluna devam etmiştir. Sinema dünyasında ise ilk beyaz perdede yer alışı Banyo filmi ile başlar. Sonrasında Beyza’nın Kadınları, Yahşi Batı ve Güneşi Gördüm gibi yapımlarda yer almıştır.

Televizyon dünyasında 1 Erkek 1 Kadın dizisi ile daha çok tanınmış ve buradaki oyunculuğu ile En İyi Kadın Komedyen dalında ödüllere sahip olmuştur. Komedi alanında başarısı tescillenen Demet Evgar Avlu ve Vatanım Sensin gibi yapımlarda da farklı alanlarda başarılı işler çıkarmıştır.  Dizi ve sinema yapımları devam ederken tiyatroyu da bırakmayan başarılı oyuncu Anna Karenina, Gece Mevsimi, Cimri gibi yapımlarda da tiyatro perdesinin göz dolduran isimlerinden biridir.

Demet Evgar’ın Aldığı Ödüller

2005 yılında 10. Afife Tiyatro ödüllerinde yardımcı rolde en başarılı kadın oyuncu ödülünü Gece mevsimi adlı oyundaki performansı ile almıştır. Sonraki dönemlerde Sadri Alışık ve Lions Ödüllerinde de En İyi yardımcı kadın oyuncu ödüllerinin sahibi olmuştur.

Yorumlar (0)