"Demek ki Tuğba Özay’ın adının büyüklüğü varmış"

Tuğba Özay'ın yaptığı matematik hesabı herkesin diline düşmüştü. Özay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ne kadar güzel ki ülkeyi güldürebildim. Çok abartılıp ülkenin gündemine oturtulacak bir konu değil. Demek ki Tuğba Özay’ın adının büyüklüğü varmış." ifadelerini kullandı. 

MAGAZİN 07.01.2020, 13:37
"Demek ki Tuğba Özay’ın adının büyüklüğü varmış"

Tuğba Özay, bir güzellik programına jüri olarak katılmıştı. Yılbaşı büyük ikramiyesinin adil dağıtılması gerektiğini kaydeden Özay, "Büyük ikramiye 80 milyon liraymış. Ülkemizin nüfusu da 80 milyon. Ben olsam herkese birer milyon dağıtırdım. Ülke biraz şahlanırdı en azından." diyerek yanlış bir matematik hesabı yapmıştı. 

Bunun üzerine yarışmanın jürileri, Özay'ı uyararak "Kişi başı 1 lira düşüyor" demişti. Ünlü model, "Herkese 1 lira dağıtırdım o zaman." deyince herkes gülmeye başlamıştı.

Tuğba Özay'ın yanlış matematik hesabı sosyal medyanın gündemine oturdu.

"İnsan bir anda şaşırabilir, hata yapabilir"

Kanal D ekranlarında yayınlanan "Müge ve Gülşen'le 2.Sayfa" programına bağlanan Özay, şunları söyledi: 

"Ne kadar güzel ki ülkeyi güldürebildim. Sonuçta televizyon programı yapıyoruz anlık bir şey… İnsan bir anda şaşırabilir, hata yapabilir. İnsanın doğasında olan bir şey. Çok abartılıp ülkenin gündemine oturtulacak bir konu değil. Demek ki Tuğba Özay’ın adının büyüklüğü varmış."

"Biz orada güldük eğlendik geçtik"

Ünlü model, o bölümü programdan kaldırabilme imkânının olduğunu ancak bunu yapmadığını belirterek, "Biz orada güldük eğlendik geçtik. Bana gelene kadar çok başka konular var matematiksel olarak çözülmesi gereken. Yerden yere vurmak da ne demek biraz empati yapın, gülün geçin." dedi.

"Benim zekâmı sorgulamayı bıraksın insanlar"

Babasının edebiyatçı, annesinin de matematikçi olduğunu kaydeden Özay, "Anlık olabilir böyle gaflar. İnsanlar ne gaflar yapıyorlar konuşturmasınlar beni. Ben istesem kaldırtırdım ama komik diye kaldırtmadım. Benim zekâmı sorgulamayı bıraksın insanlar. Ne ara bu kadar kin, öfke, nefret besleyen insanlar olduk. Bunun yanı sıra sevenlerim de çok destek oldu, niyet önemli. Bu gaf anlık durum kafa karışıklığı büyütülecek bir şey değil." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)