Çocuklar miras yüzünden birbirine girdi! 'Mezarı açılsın'

Nisan ayında hayata veda eden Dilber Ay'ın oğlu ve kızı arasında miras kavgası gerçekleşti. Yaşanan kavganın ardından Dilber Ay'ın kızı Filiz, annesinin mezarının açılarak DNA testi yaptırılmasını talep etti.

MAGAZİN 17.10.2019, 13:25
Çocuklar miras yüzünden birbirine girdi! 'Mezarı açılsın'

Türk sanat müziğinin unutulmaz isimlerinden olan Dilber Ay, 29 Nisan'da hayata veda etti. Ölümüyle Türkiye'yi yasa boğan Ay'ın çocukları miras yüzünden birbirine girdi.

2. Sayfa televizyon programına telefonla katılan Dilber Ay'ın kızı Filiz, nüfusta annelerinin üzerine kayıtlı olmadığını söyleyerek mirastan payını almak istediğini açıkladı. Filiz, Dilber Ay'ın eşi İbrahim Karakaş'ın mirastan kendilerine pay vermediklerinin altınız çizerek annesinin mezarını açtırmak istediğini belirtti. Sinirlerine hakim olmayan Filiz, canlı yayında bağırarak küfür etmeye başladı. Sunucular sakinleşmesi için nüyük çaba gösterdi.

"Biz annemin üzerinde görünmüyoruz"

Televizyon programına bağlanan Filiz, "İbrahim annemin üçüncü gününde gitti bir daha gelmedi. O gitmiş mirasına sığınıyor. Biz annemin üzerinde görünmüyoruz. Annemin üzerinde bir şeye de hak değiliz. Abim veriyor ama İbrahim beyin ne yapması lazım. Bizi takip etmesi lazım. Bizi bu duruma düşüren İbrahim Bey" şeklinde bir açıklama yaptı.

"Ben hepsini niye alayım?"

Kız kardeşi Filizîn  iddiaları üzerine yayına bağlanan abi Ünal  "220 metre yerlerinizi vereceğim dedim ben size. Mirasın dörtte üçü bana kaldı. Allah için bir hak var. Ben hepsini niye alayım? 'Bir hak var İbrahim abi dedim arabayı sat' Annemin 15-20 bin TL borcu var 'Arabayı sat o borcu kapatalım, o evi sana vereyim. Düzce'deki 630 metre kare yeri bize ver' dedi. O da verdi. Ankara'daki daire ve arabayı İbrahim abiye verdim. Annemin de mezarını açtırmam" ifadelerine yer verdi.

"Ne abisi hayırdır?"

dilber ay ibrahim karakaş ile ilgili görsel sonucu

İki kardeşin kavgasından sonra sunucuların aramasıyla konuya dahil olan İbrahim Karakaş ise şunları söyledi "Dilber Ay rahmetli oldu, ertesi gün ben bunları topladım. 'Bakın yavrularım ben sizin babanızım. Acı bizim acımız bizden başka kimse yanmaz' dedim. Ben koskoca Dilber Ay'ı kaybettim. Bana 22 senedir baba diyordu şimdi abi diyor. Ne abisi hayırdır? Dilber Ay öldükten iki gün sonra bana abi demeye başladılar. Ben onlara babalık yaptım. Miras Ümit'in o bölüştürecek ben değil. Kadın çocuklarına harcasın diye ben 15-20 TL'lik tişört giyiyordu. Ben bu evi satmaya kalksam 130-140 bin TL kalır. Arabayı satsam 46-47 bin TL. Onlara da kardeş başına 220 bin TL kaldı. Filiz'e hakkım zehir zıkkım olsun. Kadını (Dilber Ay) rezil ettiler ne gereği vardı."

Yorumlar (0)