Cem Yılmaz’ı dolandırmaya çalıştılar! Sosyal medyada ifşa etti

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, kendisine dolandırıcılar tarafından gönderilen bir e-postayı sosyal hesabı üzerinden paylaşarak, “Dolandırıcılığın eski tadı da kalmadı” notunu düştü. 

MAGAZİN 01.06.2022, 11:23
Cem Yılmaz’ı dolandırmaya çalıştılar! Sosyal medyada ifşa etti

Teknolojinin gelişmesi ve anlık iletişimin hızlanması ile birlikte dijital dolandırıcılık vakaları da artmaya devam ediyor. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Cem Yılmaz, dolandırıcılar tarafından kendisine gönderilen e-postayı ifşa ederek, “Dolandırıcılığın eski tadı da kalmadı” dedi. 

Geçmiş dönemde de Bill Gates ismiyle e-posta almıştı

Amerikalı ünlü iş insanı Warren Buffett’in adını kullanarak Cem Yılmaz’ı hedef alan dolandırıcılar, bağış amacıyla ünlü komedyenden maile tıklamasını istedi. Dolandırıcılar, geçmiş dönemde de Bill Gates’in adını kullanarak Cem Yılmaz’ı hedef almıştı. Durumu fark eden ünlü komedyen, e-postanın ekran görüntüsünü alarak sosyal medya hesabından dolandırıcılık girişimini ifşa etti. 


 

“Bu gönderilere kesinlikle tıklamamak gerekiyor”

Son dönemde artan dijital dolandırıcılık vakaları hakkında açıklamalarda bulunan bilişim uzmanı Doç. Dr. Şebnem Özdemir, “Dolandırıcılar bu yöntemi çok sık kullanıyor. Mesela kötü niyetli bir kişi sizi dolandırmak istiyor ve size bir link gönderiyor. Siz eğer bu linke tıklarsanız, kötü niyetli kişinin profilinize girmesine de olanak sağlamış oluyorsunuz. Adres defterine erişim için de bu şekilde e-postalar ve mailler atılabiliyor. Bu gönderilere kesinlikle tıklamamak gerekiyor. Buna genellikle oltalama yöntemi denilir. Siz o linke tıkladığınız anda tüm iletişim bilgileri karşı tarafa geçmiş olur” şeklinde konuştu. 

“Dijital ortamlarda mutlaka şüpheci davranmak zorundayız”

Gelen tüm e-posta ve maillere şüphe ile yaklaşılması gerektiğinin altını çizen Özdemir, “Dijital mecralar doğru kullanılmazsa çok tehlikeli bir hal alabiliyor. O sebeple her şeye şüphe ile yaklaşmak gerekir. Dijital ortamlarda mutlaka şüpheci davranmak zorundayız. Dünya hızla gelişiyor ve teknolojik yenilikler her gün artıyor. Bizim tarafımıza gönderilen linkler üzerinden pek çok bilgimizi kaybedebiliriz. Bu tehlikelerden kendimizi koruyabilmek için bilinçli ve tedbirli adım atmamız gerekiyor. Tanımadığımız ve bilmediğimiz kişiler aracılığı ile gönderilen maillere tıklamamak gerekir. Bilgilerimizin başkalarının eline geçmesi demek yalnızca bizi değil, aynı zamanda yakın çevremizi de birçok mağduriyet ile baş başa bırakabilir” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)