Celine Dion'dan kötü haber

Ünlü şarkıcı Celine Dion, ender görülen ve tedavisi olmayan bir nörolojik hastalığa yakalanmasının akabinde konserlerine ara verdi.

MAGAZİN 08.12.2022, 22:09 09.12.2022, 17:58
Celine Dion'dan kötü haber

Sosyal medya hesabı üzerinden İngilizce ve Fransızca yaptığı paylaşımında Dion, spazmlara yol açıp şarkı söyleme ve yürüme yetisini etkileyen 'katı kişi sendromu' hastalığına yakalandığını ifade etti.

Kanadalı şarkıcı Dion, "Ne yazık ki spazmlar günlük yaşamımın her adımını etkiliyor. Zaman zaman yürümekte zorluk yaşıyorum ve ses tellerimi kullanamıyorum." dedi.

Şarkı söylemeyi, hayranlarını görmeyi ve sahnede olmayı çok özleyeceğini kaydeden Dion, "Konserlerimde her daim tüm performansımı ortaya koyarım fakat son durumum bunu yapabilmem için elverişli değil." diye konuştu.



Konserleri iptal edildi

Ender olarak görülen bir nörolojik rahatsızlık teşhisi konulmasının akabinde Dion, daha evvel de geciken ve Şubat 2023'te yeniden başlaması öngörülen 'Courage' turnesini ileri bir tarihe ertelemek mecburiyetinde kaldı.

Dion'un önümüzdeki bahar aylarında planlanan konserleri 2024 yılına ertelendi ve yaz aylarındaki gösterileri iptal edildi.

İki Academy ve beş Grammy ödülleri olan Dion, hafızalara kazınan 'My Heart Will Go On' ve 'I am Alive' parçalarıyla albümleri tüm zamanların en fazla satan kadın sanatçısı.

Katı kişi sendromu nedir?

Hafif dokunuş veyahut yüksek ses gibi şeylerin tetikleyebildiği ağrılı kas spazmlarına yol açar. Sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte, bu sendromun bağışıklık sisteminin yanlışlıkla vücuttaki normal dokulara saldırdığı otoimmün rahatsızlıklardan olduğu tahmin ediliyor. Bu hastalığın etkin bir tedavisi ise bulunmuyor. 

Yorumlar (0)