Büyük kavga var! "Cüneyt Arkın yalan söylüyor..."

Orhan Gencebay Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Cüneyt Arkın’ın “Benim Kahramanım Türk Halkıdır” adlı kitabında Kemal Sunal’ın kendisi hakkında söylediğini iddia ettiği sözlerin yalan olduğunu söyledi.

MAGAZİN 29.03.2022, 17:15 29.03.2022, 17:43
Büyük kavga var! "Cüneyt Arkın yalan söylüyor..."

Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Cüneyt Arkın “Benim Kahramanım Türk Halkıdır” adlı kitabında yakın dostu olan ve Türk sinema tarihinin efsane isimlerinden Kemal Sunal’ın bir arabesk şarkıcıdan hiç hoşlanmadığını belirterek Kemal Sunal’ın bir anısına yer verdi. Medya kulislerinde iddia edilen arabeskçinin Orhan Gencebay olduğu iddia ediliyor.

İki bölümde bahsi geçiyor

Tartışmalara yol açan anı ise kitapta şu şekilde yer alıyor:

Hilton’un lobisinde bir gün oturuyorduk. Gözü bir tarafa takıldı. Baktım ki 60 yıllık müzik birikiminin üzerine geçmiş Araplardan yürüttüğü şarkılar yardımıyla bir anda meşhur olan arabeskçi. Asansöre binerek yukarıya doğru çıktı. Kemal Sunal da “bu adam gibiler ancak asansör ile yükselir” dedi.

İsminiz Neydi? Adlı bir başka başlıkta da şu cümlelere yer verilmiş:

Yılmaz Kalkavan’ın verdiği yemeğe davetliydik. Kemal Sunal ile oldukça iyi bir şekilde giyinerek davetin gerçekleştirildiği otele gittik. Lobi oldukça kalabalıktı. Millet asansör beklerken sıraya girdik. O söz konusu arabeskçi yeniden geldi. Yanında da dostları, televizyoncular ve gazeteciler vardı. Bizi görünce ilk önce sevinir gibi yaptı ve daha sonra Kemal Sunal’dan imzalı fotoğrafını istedi. Aklınca dalga geçiyordu ancak Kemal Sunal hiç duraksamadan fotoğrafını çıkarıp ismini sordu.

Orhan Gencebay tepki gösterdi

Orhan Gencebay ise kitapta yer alan bu sözlere ilişkin katıldığı bir televizyon programı üzerinden açıklamalarda bulundu. Usta sanatçı açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

Cüneyt Arkın’ın yazdığı şeylerin tamamı yalan. Kemal Sunal ile herhangi bir problemim yoktu. Kendisi oldukça beğendiğim ve takdir ettiğim bir oyuncu. Cüneyt Arkın neden bana böyle davranıyor? Neden benimle uğraşıyor? Ben ona hiçbir zarar vermedim. Hayatımda kimseyi kırmadım. Şarkılarımı da başkalarından almadım. Beni buraya getiren Türk halkıdır.

Eşi çılgına döndü

Gencebay’ın eşi Sevim Emre de canlı yayında telefonu eline alarak avukatlarla konuştuğunu ve Cüneyt Arkın’ın kitaplarını toplatacağını açıkladı. Emre ayrıca Arkın’ın kitabının reklamını Orhan Gencebay üzerinden yapamayacağını da belirtti.

Yorumlar (0)