Bülent Ersoy'un orkestrası KKTC'de mahsur kaldı

Konser için KKTC'ye giden Bülent Ersoy’un orkestrası, konserin ardından Türkiye’ye dönmek istedikleri esnada koronavirüs sebebiyle düzenlenen evraklarının sahte olduğu gerekçe gösterilerek uçağa alınmadı. 21 kişiden oluşan ekip, bir haftadır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde polis gözetiminde tutuluyor. Türkiye’ye dönemedikleri için mağdur olduklarını belirten orkestra sanatçıları, yetkililerden yardım talep etti.

MAGAZİN 05.09.2021, 01:03 06.09.2021, 09:46
Bülent Ersoy'un orkestrası KKTC'de mahsur kaldı

Bülent Ersoy’un konseri için KKTC'ye giden 21 kişilik orkestraya, organizatör firma tarafından verilen koronavirüs belgelerinin sahte olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Türkiye'ye dönemeyen orkestra sanatçıları, çıkarıldıkları mahkeme tarafından 10 bin lira tazminata mahkum edilerek, tedbir maksatlı olarak otelde güvenlik güçlerinin gözetimi altına alındı. Bir haftadır polis gözetiminde otelde kalan sanatçılar, ülkemize dönebilmek için yetkililerden yardım talep etti. Olayın ardından Kuruçeşme’de düzenlenen konser öncesi açıklama yapan Ersoy ise “Ben bu olayları bilemiyorum. Bu hususlarda kim ilgili ise onlara sormak gerekir. Ben bir şey bilmiyorum.” dedi.

“Mağduruz"

KKTC'de mahsur kaldıklarını dile getiren Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet İzgi, mağdur olduklarını belirterek, “KKTC'ye geldiğimizde aşı yaptırıp yaptırmadığımızı sordular. Hepimiz çift doz aşı yaptırmıştık. PCR testi talep ettiler. Özel bir sağlık kurumunda test yaptırdık fakat testlerin sahte olduğu söylendi. Bir anda suçlu konuma düştük. Mahkeme 10 bin lira ceza verdi, ödedik. 21 kişiyiz, bir haftadır otelde tutuluyoruz. Mağduruz." ifadelerini kullandı.

 

“Bülent Hanım'ın hassas davranmasını beklerdim"

Orkestra üyelerinin mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden yardım talep Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Onurlu, “Bülent Hanım’ın bu hususta çok daha hassas davranmasını beklerdim. Bu arkadaşlarımızın mağdur edilmemesi lazım. Bu konuda bir an evvel girişimlerde bulunarak arkadaşlarımızın ülkemize gelmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)