Bruce Willis'in hastalığı ilerliyor: Yeni teşhis açıklandı

Bruce Willis'in eski eşi oyuncu Demi Moore, ünlü aktörün hastalığının ilerlediğini söyledi. Geçen yıl bahar ayında afazi teşhisinin konulduğunu kaydeden Demi Moore, "Maalesef hastalık ilerliyor ve artık yeni bir teşhisimiz var." dedi.

MAGAZİN 06.03.2023, 11:10 Hakan Öksüz
Bruce Willis'in hastalığı ilerliyor: Yeni teşhis açıklandı

Rol aldığı sayısız filmle sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Hollywood yıldızı Bruce Willis'in afazi hastalığına yakalandığı duyurulmuştu. 67 yaşındaki ünlü oyuncunun konuşma zorlukları çektiği ve hafızasının zayıfladığı belirtilmişti. ABD'li aktörün sağlık durumundaki bozulmaya ilişkin gelecek açıklamalar merakla beklenmeye başlanmıştı.

Demi Moore: "Maalesef hastalık ilerliyor"

Bruce Willis'ten 3 çocuk sahibi olan Hollywood yıldızı Demi Moore, eski eşini hastalığı hakkında açıklamada bulundu. Hastalığın kamuoyuna duyurulmasının ardından çok sayıda destek ve sevgi mesajı geldiğini kaydeden Demi Moore, "Geçen yıl bahar aylarında Bruce'a afazi teşhisi konulmuştu. Maalesef hastalık ilerledi." dedi.

"Son teşhis, frontotemporal demans"

Doktorların artık daha spesifik bir teşhislerinin bulunduğunu belirten Demi Moore, "Son teşhise göre hastalığın adı frontotemporal demans. Bruce, maalesef iletişimde bazı zorluklar yaşıyor. Bu durum, hastalığın belirtilerinden birisi. Acı verici bir durum da olsa net bir teşhisin konulabilmesi rahatlatıcı oldu. Artık ne olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Afazi ve frontotemporal demans nedir?

Demi Moore'un açıklamasının ardından afazi ve frontotemporal demans ile ilgili internetten araştırma yapılmaya başlandı. İnme veya beyin kanaması gibi rahatsızlıklar neticesinde gelişen afazi, beyindeki konuşma bölümünde hasara yol açıyor. Bu durum, iletişim problemlerini beraberinde getiriyor. 

Frontotemporal demans ise beynin ön lobunda yer alan sinir hücrelerinin zarar görmesi sonucunda ortaya çıkıyor. Bu rahatsızlık; davranış ve dil ile ilgili sorunlara sebep oluyor.

Yorumlar (0)