Beraat eden Murat Övünç: Sözlerim Ermenilere değil Kim Kardashian’adır

Ermenilere yönelik sözleri sebebiyle halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten yargılanan Murat Övünç beraat etti.

MAGAZİN 23.03.2021, 14:27 24.03.2021, 10:01
Beraat eden Murat Övünç: Sözlerim Ermenilere değil Kim Kardashian’adır

Yargılandığı davada beraat kararı çıkan Övünç, sosyal medya üzerinden sarf ettiği sözlerin Ermenilere değil Amerika’da yaşayan Ermeni asıllı televizyon yıldızı Kim Kardashian’a yönelik olduğunu savundu.

1 buçuk yıla kadar hapsi isteniyordu

Hakkında Ermenilere yönelik söylediği sözler nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten 1 buçuk yıl hapis talebiyle dava açılan Murat Övünç’ mahkemeden beraat kararı çıktı.

İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkan sanık Murat Övünç’ün yanı sıra avukatı ve müşteki Sinom Çekem’de duruşmada hazır bulundu.

“Türkiye’deki Ermeniler benim kardeşim”

Yargılandığı davada kendini savunan Murat Övünç, sözlerinin çarpıtıldığını belirterek Türkiye’de yaşayan Ermenilerle arasında herhangi bir sorunun olmadığını, onları sevdiğini ve sözlerinin tamamen Kim Kardashian’a yönelik olduğunu söyledi.

Simon Çekem, "Sanık, 'Pis Ermeniler' şeklinde sözler kullanmıştır”

Duruşmada söz alan müşteki Simon Çekem ise, Övünç’ün ‘Pis Ermeniler’ sözleri nedeniyle atılı suç işlediğini ve cezalandırılması gerektiğini savundu. 

Daha sonra karar aşamasına geçen mahkeme heyeti, Övünç’ün sarf ettiği sözleri kasıtlı olarak söylemediğine hükmederek sanığın beraatına karar verdi.

“Büyüklerimize hakaret edemezler”

Mahkemede beraat ettikten sonra açıklama yapan Övünç, her insana saygı duyduğunu ancak Türk büyüklerine hakaret edilmesini kabul edemeyeceğini söyledi.

Yorumlar (0)