Ben Fero Kimdir? Müzik Hayatı, Şarkıları

MAGAZİN 26.09.2020, 23:49
Ben Fero Kimdir? Müzik Hayatı, Şarkıları

Rap müzik dünyasının en popüler isimlerinden biri olan Ben Fero müzisyen ve söz yazarıdır. Rap, hip hop, trap tarzlarında eserleri bulunan sanatçı Bonn Almanya doğumludur. Uzun yıllar boyunca rap müziği ile amatör olarak ilgilenen sanatçı rap müziği ile 2pac’ı dinleyerek tanışmış. 2000’li yıllarda amatör denemeler yapmış. Ancak ilk profesyonel çalışması 2018 yılında olmuştur. Özellikle 2019 yılındaki Babafingo parçası ile kısa bir zaman içerisinde 1 milyon izlenmeyi aşmıştır.

Ben Fero Kimdir?

25 Şubat 1991 doğumlu olan sanatçının gerçek adı Ferhat Yılmazdır. Bonn Almanya’nın Berlin’den önceki başkentidir. Burada doğan sanatçının annesi Sivaslı, babası Trabzonludur. 1994 yılında Türkiye’ye göç etmiş, İzmir’e yerleşmişlerdir. Sabancı Üniversitesinde işletme okumuştur. 1,77 m boyunda olan sanatçı 68 kilodur.

Ben Fero Müzik Hayatı

2018 Nisanında çıkardığı Mahallemiz Esmer isimli rap parçası ile iyi bir çıkış yakalamıştır. Ağustos 2018 yılında Kimlerdensin teklisini çıkarır. Başarısı artan Ben Fero özel bir şirketteki satış sorumlusu pozisyonunu bırakır. Tamamen müziğe odaklanmaya karar verir. Yaptığı teklilerle hızla yükselen sanatçı 2018 yılında Sportify alanında en çok dinlenen şarkılar arasında listenin ilk sırasında yer alır. 2019 yılında Orman Kanunları albümü ile aynı platformun TOP 50’sinde 12 albüm şarkısının hepsi bulunur. Bu başarısı ile Türkiye’de bir ilk olmuştur. Sonraki zamanlarda Demet Akalın ile aynı adı taşıyan şarkıyı birlikte çekmişlerdir.

Ben Fero Şarkıları

Şarkılarında vücut geliştirme sporlarından bahsetmiş ve kendine özgü bir heceleyerek söyleme stili geliştirmiştir. Bu nedenle bazı kesimlerden tepkilerde almıştır. 2019 yılında 16. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde en iyi çıkış yapan sanatçı olarak ödül almış ve tekli çıkışları ile yakaladığı başarıyı bir ödül ile resmileştirmiştir. Önemli parçaları arasında Mahallemiz Esmer, 3-2-1, Kimlerdensin, Babfingo, Biladerim, Demek Akalın gibi şarkılar bulunuyor.

Yorumlar (0)