Bella Hadid’den mültecilere uygulanan çifte standarda şiirli tepki

Filistin asıllı model Bella Hadid, Müslüman ve Ukraynalı mülteciler arasında uygulanan çifte standarda dikkat çekti. Hadid’in de milyonlarca kişi gibi bu duruma tepkili olduğu gözlemlendi.

MAGAZİN 07.03.2022, 09:03 08.03.2022, 09:26
Bella Hadid’den mültecilere uygulanan çifte standarda şiirli tepki

Filistin asıllı ABD’li model Bella Hadid, güncel konularla ilgili sosyal medya paylaşımlarına devam ediyor. Filistin davasına destek verdiği bilinen ve mülteciler hakkında duygu yüklü paylaşımlarda bulunan Hadid, önceki gün de “Şair Mustafa” ismiyle tanınan Müslüman şair ve müzisyen Mustafa Ahmed’in bir şiirini paylaştı.

Şiirin en anlamlı dizelerini paylaştı

Şiirin, “Kendinizse sorun / Nasıl sessizce diğer adaletsizlerde gezindiğinizi sorun / Eğer bu / Son yıllarda bir savaşı ilk fark edişinizse / Dünyada değilsiniz / Kaç tane Müslüman ülke alevler içinde? / Batı’nın istilalarıyla / Acımasız insansız hava araçlarıyla, infazlarla, Çin’deki toplama kamplarıyla” dizelerini paylaşan Hadid, büyük beğeni topladı.

“Adaletsizlik, adalet için tehdittir”

Savaştan etkilenen Müslümanlar ile diğer dinlere mensup insanlar arasında farklılıklar yaratıldığı vurgulanan şiir paylaşımına not ekleyen Bella Hadid, “Adaletsizlik, adalet için bir tehdittir.” cümlesini ekledi. 

Yorumlar (0)