Bella Hadid paylaşmıştı… Cami hocasından açıklama

Filistin asıllı Amerikalı model Bella Hadid'in Instagam hesabı üzerinden İstanbul Eyüpsultan’da yer alan Hacı Osman Torun Camii İmamı Mahmut Eroğlu, çocuklarla beraber oynadığı teravih treni oyununu yayınlamasından ötürü sevinç yaşadığını söyledi.

MAGAZİN 22.04.2022, 12:17 22.04.2022, 18:09
Bella Hadid paylaşmıştı… Cami hocasından açıklama

Cami imamlık görevi yapan Eroğlu'nun İstanbul Eyüpsultan'da bulunan camide çocuklarla beraber "teravih treni" isimli oyunu oynaması sosyal medya üzerinde büyük bir beğeni topladı.

Birden fazla kişinin yayınladığı oynanan oyun, geçtiğimiz zamanlarda Filistinli ünlü manken Bella Hadid'in de dikkatinden kaçmamıştı. Filistin’de yaşanan olaylardan dolayı bu davanın önde gelen savunucusu olan Bella Hadid, sosyal medya hesabı Instagram üzerinden o anları yayınladı.

"Çocukların camiyi sevmesi ve alışması için önemli adım"

İmam Eroğlu gerçekleştirdiği açıklamada, İslam'ı en güzel şekilde yaşatmak için çabaladığını ve kişilere sevdirmek olduğuna vurgu yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camide yapılan çalışmalara değer verildiğini ve bu alanda kendilerine de alan oluşturulduğuna dikkat çeken Eroğlu, "Mübarek Ramazan ayında, çocukların camiyi sevmesi ve alışması adına elimize çok büyük bir fırsat geçiyor. Halkımız da oynadığımız bu oyuna desteklerini eksiltmiyor. Vatandaşların gönüllerine ulaşabildiğim için sevinçliyim." şeklinde bilgi verdi.

"Tüm dünya oyunumuza şahit oldu"

Herhangi birisinden bir isteğinin bulunmadığını, yaptığı işlerin Allah rızası adına olduğunu söyleyerek şunları açıkladı, "Camide olan çocuklarla teravih treni adında bir oyun oynuyoruz. Bu oyun çocuklar adına çok güzel bir etkinlik oldu. Sadece çocuklar değil cemaatte bu oyuna oldukça ilgili davrandı. Oynadığımız bu oyun ilerleyen zamanlarda sosyal medyadan üzerinde paylaşıldı. Halkımız bu yapılan paylaşımı fark edince camiye gelen cemaat sayısında artış oldu. Değişik çevrelerden farklı birçok kişi teravih namazı için camimize geliyor. Baba, anne, dede, nineler çocuklarla bu oyunu oynamak adına camimizde bulunuyorlar ve onlarla buluşmamıza vesile oluyorlar. Filistinli ünlü manken Bella Hadid'in de Instagram hesabı üzerinden bu oyunumuzu yayınlamasından ötürü çok sevindi. Bütün dünya bu harika oyunumuzu Bella Hadid sayesinde duydu ve şahit oldu. Ona yaptığı paylaşım için teşekkürlerimi sunmak isterim. Bella Hadid sayesinde gerçekleştirdiğimiz bu sosyal sorumluluk projemizi tüm dünya gördü. Camimize bu paylaşımdan sonra sürekli hediyeler geliyor. Birden fazla yerden oyuncak, çikolata, kek ve süt halkımıza dağıtılmak üzere camimize geliyor." dedi.

Yorumlar (0)