'Bacağını kesmeliyiz' demişlerdi...Modelliğe geri dönüyor!

Trafik kazası sonrası, sağ bacağında ciddi yaralanma, kırıklar ve eklem kıkırdak hasarı oluşan 21 yaşındaki Bulgaristanlı ünlü top model Christine Ilieva, Türkiye’de gerçekleştirilen tedavi sonrasında yeniden yürümeye başladı. Türkiye’nin ilk kadavradan kıkırdak nakli yapılan hastası olan Ilieva, "Bacağını kaybedeceğimi söylediklerinde ümidini yitirdim. Türkiye’de ise asla vazgeçmemem gerektiğini öğrendim" şeklinde bir açıklama yaptı.

MAGAZİN 16.10.2019, 15:08 16.10.2019, 15:16
'Bacağını kesmeliyiz' demişlerdi...Modelliğe geri dönüyor!

Bacağını kesmeliyiz dediler... Ünlü model mesleğine dönüyor

Ünlü top model Christine Ilieva, Bulgaristan'da büyük bir trafik kazası geçirdikten sonaza sonrası yaklaşık 2 saat ambulans beklemek zorunda kalan genç kızın sağ bacağı, uyluğu ve kalçasında ağır hasarlar meydana gelmişti. Hastanede tedavi altına alınan genç mankene doktorlar tarafından bacağının kurtarılamayacağı belirtilmişti. Başka bir hastaneye nakledilen Christine'in bacağı burada enfeksiyon kapmış ve bacağını kullanamaz hale gelen, bacak derisi dahi tamamen yok olan genç manken, tedavi için helikopter ambulansla Türkiye'ye getirildi.

Bacağını kesmeliyiz dediler... Ünlü model mesleğine dönüyor

Christine'in ülkesinde 'kesilmesi gerekiyor' denilen bacağı Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Uğur Anıl Bingöl ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Turhan Özler'in gerçekleştirdiği operasyonlar sonrasında kurtuldu. Tedavinin ardından yürümeye başlayan ancak diz eklemindeki kıkırdak hasarı nedeniyle dizini kullanmakta zorlanan ünlü modele Türkiye'de ilk defa donörden kıkırdak nakli gerçekleştirildi. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Meriç tarafından gerçekleştirilen bu operasyonda organları bağışlanan kişiden alınan sağlam kıkırdak, hastanın dizindeki hasarlı bölgeye nakledildi. Bu sayede dizini tekrar kullanmaya başlayan Christine çok sevdiği mesleğine de dönüş yaptı.

BACAĞINI KESMELİYİZ’ DEDİLER ŞİMDİ İSE YÜRÜYOR

Christine’in öncelikle Doç. Dr. Uğur Anıl Bingöl tarafından bacak ve uyluktaki hasarlanmış kas tendon sinir ve damar dokularının üzeri kapatıldı. Gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. Uğur Anıl Bingöl, "Öncelikle bütün yaraları temizleme işlemiyle başladık. Ölü dokular kaslar deriler ve kemikler temizlendi. Daha sonra kas ve deri nakilleriyle bacak ve uyluk yaraları kapatıldı. Ortopedi ile koordineli olarak kemik kırıklarıyla ilgilendik. Diz bölgesine de kas dokusu nakilleriyle enfeksiyonun yarattığı tahribatın önüne geçtik" ifadelerine yer verdi.

Bacağını kesmeliyiz dediler... Ünlü model mesleğine dönüyor

Genç kızın oldukça çok zorlu bir kalça ve diz operasyonu atlattığını belirten Doç. Dr. Turhan Özler ise "Kendi ülkesinde iki hastane de bacağın tedavi edilemeyeceği söylenip kesilmesi önerilmiş. Bize geldiğinde yüksek ateş, ciddi enfeksiyon ve açık yaraları vardı. Kalça ve diz kemikleri parça parçaydı ve olması gereken yerlerden çok uzaktaydı. Üstelik kazanın üzerinden neredeyse bir ay süre geçmişti. Kaza sonrası dağınık ve üzerleri açık olarak bırakılmış olan kemikleri tek tek dokuların içinden çıkartıp orijinal yerlerine yerleştirmek zorunda kaldık. Yüksek enerjili bir kaza sonrası teknik açıdan çok zor kalça ve diz operasyonları gerçekleştirdik. Bulgaristan'daki hastanede aldığı enfeksiyon, ameliyatları daha da zorlu bir hale getirdi. En son gelinen noktada, kalça problemini tümüyle çözdük. Diz ekleminde ise kıkırdak kaybı vardı. Onun için de kadavradan kıkırdak naklini gerçekleştirdik. Bundan sonraki durumu bize Christine'in kendisi gösterecek" dedi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, şapka ve yakın çekim

Bulgaristan’da bacağını kaybedeceğimi düşündüğü an bütün ümidini yitirdiğini ifade eden genç kız, "Asla pes etmemem gerektiğini anladım. Şimdi eski işime, mesleğime, kariyerime dönebilmek adına bir umudum var" şeklinde bir açıklama yaptı. Bacağını kaybetme tehlikesi yaşayan ve zorbir süreçten geçen genç manken artık bacağını kullanabiliyor, rahatlıkla yürüyor.

Yorumlar (0)