AYM'den Atilla Taş kararı!

Anayasa Mahkemesi, tahliye olduğu halde bir kez daha tutuklanan şarkıcı Atilla Taş hakkında hak ihlâli kararı verdi.

MAGAZİN 19.07.2019, 17:31 19.07.2019, 17:38
AYM'den Atilla Taş kararı!

Şarkıcı Atilla Taş, 'FETÖ'nün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan yargılandığı davada tutuklandı ve 14 ay boyunca cezaevinde kaldı. 

26 Ekim 2017'de tahliye edilen Taş, 9 Kasım 2018'de bir kez daha tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Taş'ın tahliye edilmesinin ardından yeniden tutuklanmasıyla ilgili, Anayasa Mahkemesi tarafından hak ihlâli kararı verildi.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Taş, şu ifadeleri kullandı:

"Anayasa Mahkemesi bugün hakkımda verdiği bir kararla, tahliye olduğum halde keyfi olarak yeniden tutuklanmama, hak ihlâli kararı vermiş. Bir gün masumiyetimin anlaşılacağını biliyordum. Açıklamalı kararda da tweet ve yazılarımdan başka suçum olmadığı görülüyor."

Ne olmuştu?

Atilla Taş, FETÖ soruşturması dâhilinde 31 Ağustos 2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti.

15 Nisan 2017: Sadece 8 saat özgür kalmıştı

Taş, 15 Nisan 2017 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tahliye edilmiş ancak aynı gün yapılan itiraz üzerine yeniden tutuklanmıştı.

26 Ekim 2017: Tahliye olmuştu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin, 'örgüt üyeliği' ve 'darbeye teşebbüs' suçlarından açılan dava dosyalarının birleştirilmesinin ardından Taş, 26 Ekim 2017 tarihinde tahliye olmuştu.

9 Kasım 2018: Yeniden cezaevine gönderilmişti

Atilla Taş, İstinaf Mahkemesi’nin cezasını onamasının ardından 9 Kasım 2018’de tutuklanmış ve bir kez daha cezaevine gönderilmişti.

Ne ile suçlanıyordu?

Atila Taş, 'örgüte ait kapatılan Meydan gazetesi ile Haberdar adlı internet sitesinde köşe yazarlığı görevini yürütmek', 'fuatavni’nin paylaşımlarını haber yapmak', 'örgütün üst düzey mensupları arasında yer alan Ekrem Dumanlı, Said Sefa ve Erdal Şen ile telefon irtibatına sahip olmak', 'Bylock kullanıcısı olan 4 kişi ile telefon görüşmesi yapmak' ve 'örgüt tarafından kendisine yüklenen misyon gereğince sosyal medyada ve kamuoyunda algı operasyonları yapmak' ile suçlanıyordu. 


 

Yorumlar (0)