ASAP Rocky suçlu bulundu!

İsveç'te bir mahkeme, ABD'li rapçi ASAP Rocky'yi ve iki arkadaşını, bir müzik festivalinde yaşanan kavgada saldırıdan suçlu buldu. Rapçinin cezasının ertelenmesi kararlaştırıldı.

MAGAZİN 14.08.2019, 17:25
ASAP Rocky suçlu bulundu!

Mahkeme, erteleme kararının, "saldırının hapis cezası gerektirmeyecek bir nitelik taşımasını" nedeniyle alındığını bildirdi.

30 yaşındaki rapçi, saldırdığı 19 yaşındaki mülteciye tazminat ödeyecek. Savcılar ise ASAP Rocky'nin 6 ay hapsini istemişti.

Asıl ismi Rakim Athelaston Mayers olan ASAP Rocky, 30 Haziran'da Stockholm'deki müzik festivali Smash'te karıştığı bir kavga nedeniyle 3 Temmuz'da gözaltına alınmış, 2 Ağustos'ta ise serbest bırakılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, gözaltında bulunduğu süre içinde İsveç'e ASAP Rocky'nin serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

TRUMP'IN ÇAĞRISI TEPKİ TOPLAMIŞTI

Trump, "Biz İsveç için o kadar şey yapıyoruz ama tersinin doğru olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Trump'ın bu çıkışı İsveç'te tepki toplamıştı.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, ülkesinde kanunlar önünde herkesin eşit olduğunu belirtmişti.

Ülkenin eski başbakanı ve dışişleri bakanı Carl Bildt, Twitter'dan "Hukukun üstünlüğü ilkesi herkese eşit bir şekilde bağımsız yargı tarafından uygulanır. ABD'de bu böyledir ve bu kesinlikle İsveç'te de öyle. Siyasi müdahale ise sınırların dışında kalır. Açık mı?" paylaşımını yapmıştı.

Yorumlar (0)