Ariana Grande'ye çalıntı şarkı şoku

Dünyaca ünlü pop şarkıcısı Ariana Grande'nin 700 milyon görüntülemesi olan ve 62. Grammy Ödülleri'ndeki 5 adaylıktan 2'sini getiren "7 Rings" şarkısının çalıntı olduğu ileri sürüldü.

MAGAZİN 18.01.2020, 16:24
Ariana Grande'ye çalıntı şarkı şoku

Rap camiasında DOT ismiyle tanınan Josh Stone, Ariana Grande’nin YouTube'da yaklaşık 700 milyon görüntülemeye sahip olan "7 Rings" şarkısının nakarat kısmının kendisine ait olan "You Need I Got It" şarkısından alındığını ileri sürdü.

Yapımcı da gündeme geldi

Variety’de yer alan habere göre Stone, 7 Rings'in nakarat bölümünün, kendisinin 2017'de yazdığı ve Grande’yle çalışan yapımcı Tommy Brown’a götürdüğü "You Need I Got It" parçasından alındığını iddia etti ve bu nedenle dava açtı.

"Dinleyiciler de anlayabilir"

Davada ek olarak, iki adli müzikoloğun şarkıların nakarat bölümlerini incelediği ve ritimle notaların büyük oranda benzerlik gösterdiğini belirlediği iddia ediliyor. Mirror’ın hazırladığı habere göre Stone’un avukatları, şarkıları karşılaştıran bir dinleyicinin dahi 7 Rings şarkısının I Got It’ten kopyalandığını anlayabileceği savunmasını yapıyor.

Bu yıl sahnede olacak

62. Grammy Ödülleri'nde sahip olduğu 5 adaylığından 2'sini 7 Rings ile elde eden Ariana Grande, 26 Ocak’ta gerçekleşecek ödül töreninde sahneye çıkacak. Bu sene tekrar Alicia Keys’in sunacağı 62. Grammy Ödülleri, Los Angeles’taki Staples Center’da düzenlenecek ve Grande’nin dışında Billie Eilish, Lizzo ve Aerosmith de sahnede olacak. Şarkıcı çift Gwen Stefani ve Blake Shelton da düet yapacak.

Yorumlar (0)