Anne olduğu için diskalifiye edildi

Rusya'da yapılan güzellik yarışmasında tacı alan ancak bir gün sonra anne olduğu anlaşılan Veronika Didusenko yarışmadan diskalifiye edildi. Didusenko yaşananlarla ilgili sert tepki gösterdi.

MAGAZİN 01.12.2019, 09:56
Anne olduğu için diskalifiye edildi

Rusya'da katıldığı güzellik yarışmasında tacı almaya hak kazanan Veronika Didusenko, anne olduğunun ortaya çıkması üzerine tacı elinden alınınca organizasyona sert tepki gösterdi. Uluslararası basına konuşan Didusenko, "Yasal hakkımı arayacağım. Burada ayrımcılık yapılıyor. Bu eski kafalı kuralları değiştirmek istiyorum." dedi.

2018’de Ukrayna Güzeli seçilen 24 yaşındaki Veronika Didusenko şimdilerde İngiliz basınının gündeminde. Bu yıl İngiltere’de gerçekleştirilecek Miss World (Dünya Güzellik Yarışması) etkinliğine katılma hakkı elde eden ancak gönderilmeyen Didusenko İngiliz basınına konuştu.

"Haksızlığa uğradım"

Genç manken, tacın elde etmiş olmasına karşın “5 yaşında bir çocuğu” olduğu gerekçesiyle tacının alınmasının haksızlık olduğunu dile getirirken “Benim Miss World’e katılmamı engellediler. Organizasyon komitesi Miss Ukraine (Ukrayna Güzellik Yarışması) ve Miss World’ün kurallarının aynı olduğunu söyleyerek beni engellediler” dedi.

Didusenko, “Londra’da yasal süreci başlatacağım ve hakkımı alacağım. Organizatörler 2010 yılında hazırlanan Eşitlik Yasası’nı ihlal ediyor. Bu eski kafalı başvuru koşullarını değiştirmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

İki hafta sonra İngiltere’nin başkentinde yapılacak etkinlik öncesinde açıklamalarda bulunan Ukraynalı manken, “Diskalifiye edilmem çok küçük düşürücüydü. Böyle bir çağda bu tür bir hareket yapacaklarına inanamadım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)