Angelina Jolie moda dünyasına atıldı

Ünlü oyuncu Angelina Jolie, dezavantajlı gruplara ve mültecilere destekleri daha sürdürülebilir bir hale getirmek maksadıyla yeni bir moda girişimi başlattığını açıkladı.

MAGAZİN 18.05.2023, 20:24 19.05.2023, 17:48
Angelina Jolie moda dünyasına atıldı

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan ABD'li oyuncu Jolie, 'Atelier Jolie' ismini verdiği markasıyla katılımcıların girişimci, modelist ve ustaların kendi üretimini gerçekleştireceklerini duyurdu.

Jolie, proje çerçevesinde kullanılmayan materyallerden faydalanılacağına dikkat çekerek, yeteneklerine uygun bir şekilde dezavantajlı gruplar ve mültecilerden oluşan geniş bir ekibi birleştireceklerini ve bu gruplara desteğin sürdürülebilir bir hale getirilmesini hedeflediğini vurguladı.

Bahse konu projenin 'moda girişimlerinin gelişmesini destekleme ve kültürel mirasların zenginliklerinin paylaşılmasına yardım etme' niyetinde olduğunu kaydeden Jolie, müşterilerin eski giysilerini dönüştürme ve tamir ettirme olanağına da sahip olacağını ifade etti.

Jolie, söz konusu açıklamasında, "Hepimiz başka insanlarının tasarımlarını toplayabilir ve onlardan ilham alabiliriz. Fakat kendini ifade etmenin en iyi biçimi ve bence en eğlenceli olanı ise kendimiz için yapmaktır." dedi. 



22 senedir yardım çalışmalarında yer alıyor

Jolie, geçtiğimiz aralık ayında, 'BMMYK (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) İyi Niyet Elçiliği' görevini bırakacağını, ilerleyen süreçlerde yerel kuruluşlar ve mültecilerle direkt ilişki kurarak 'farklı çalışma' vaktinin geldiğini hissettiğini dile getirmişti.

Birleşmiş Milletler çatısı altında insani yardım çalışmalarına 2001 yılında başlayan Angelina Jolie, 2012 yılında 'Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi' olmuştu. 

Yorumlar (0)