Altın Portakal'da ödüller dağıtıldı

56. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda, En İyi Film, Ali Özel'in yönettiği "Bozkır" seçildi.

MAGAZİN 01.11.2019, 23:11
Altın Portakal'da ödüller dağıtıldı

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Ali Özel'in yönettiği "Bozkır" filmi 10 ödülle geceye damgasını vurdu.

Sinema ve televizyon dünyasının ünlü isimleri, Antalya Spor Salonu'ndaki ödül törenine kırmızı halıdan geçerek geldi. 

Sunuculuğunu Nefise Karatay ile Yekta Kopan'ın üstlendiği ödül töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tören coşkusunun bir hafta boyunca kentte hissedildiğini kaydetti. Festivale öze dönüş temasıyla başladıklarını dile getiren Böcek, festivali Altın Portakal'a yakışır hale getirdiklerini belirtildi.

Yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu'nun yaptığı festivalde, 29 ülkeden 69 yönetmenin 66 filmi yer aldı.

Festivalde en iyi film, "Bozkır" oldu. Festivalde "En İyi Film" seçilen Ali Özel'in yönetmenliğini üstlendiği "Bozkır", 10 ödülle en fazla ödül alan film oldu. 

"En İyi Kadın Oyuncu" Selen Uçer

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, "Aşk, Büyü vs." filmindeki rolüyle Selen Uçer'e verildi. 

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü ise "Küçük Şeyler" filmindeki rolüyle Alican Yücesoy ile "Bozkır" filmindeki rolüyle Mücahit Koçak paylaştı. 

"İzleyici Ödülü"  Leyla Yılmaz'ın "Bilmemek" filmine gitti

İzleyici Ödülü Leyla Yılmaz'ın yönettiği "Bilmemek" isimli filme, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Filim Ödülü'nü, Ümit Ünal'ın "Aşk, Büyü vs." filmine, Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen Ödülü de "Bozkır" filminin yönetmeni Ali Özel aldı.

Yorumlar (0)