Ali Ağaoğlu, adasını 15 milyon dolara satıyor!

Ali Ağaoğlu, Marmaris'te bulunan adasını 15 milyon dolara satmaya karar verdi. 

MAGAZİN 24.09.2020, 12:53 24.09.2020, 13:00
Ali Ağaoğlu, adasını 15 milyon dolara satıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Çiftlik Adası'nın sahibi Nevzat Feyizoğlu, söz konusu adayı 2000 senesinde satılığa çıkarmıştı. 

Ali Ağaoğlu, Bayır Mahallesi'ndeki Çiftlik Koyu'nda bulunan adayı 2015 senesinde satın almıştı.

Söz konusu adada, 2 misafir ve hizmetli evinin bulunduğu biliniyor. Havadan veya denizden ulaşılan adadaki şatoda ise yüzme havuzu, jeneratör odası, atölye ve 3 sulama havuzunun yer aldığı belirtiliyor. Şatoya ait terasların orman ve deniz manzaralarına sahip olduğu ifade ediliyor. 

Ünlü iş insanı Ali Ağaoğlu'nun yatı ve özel aracı ile Çiftlik Adası'na birkaç kez tatil için geldiği kaydedilirken, söz konusu adayı Eylül ayının ortasında satmaya yönelik karar verdiği öğrenildi. 

"90 dönüme sahip bir ada"

Marmaris Emlakçılar Derneğinin başkanlığını yürüten Zülfikar Soyvural, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2015 senesinde Çiftlik Adası'nın Ali Ağaoğlu'na ait bir şirket tarafından satın alındığını ifade etti.

Soyvural, söz konusu adanın 90 dönüme sahip olduğunu belirterek, 28 dönümünün tapulu olduğunu, kalan kısmının da kayalık ve doğal sit alanı olduğunu söyledi. 

"15 milyon dolara satılacak"

Tapulu alanda 2 tane misafir ve hizmetli evi ile bir tane şato olarak nitelendirilen güzel bir yapının bulunduğunu aktaran Soyvural, buranın yaklaşık 15 milyon dolara satılacağını kaydetti.

Soyvural, Çiftlik Adası'nı satışa çıkarmalarının ardından bir Ortadoğulu ve bir Türk iş insanına sunum gerçekleştirdiklerini belirtti. 

"Otel imarı yok"

Çiftlik Adası'nda mevcut binaların olduğunu ve bunun dışında bir fener binası inşa etmek için izin alındığını aktaran Soyvural, söz konusu adada herhangi bir otel imarının olmadığını ifade etti.

Soyvural, Kültür ve Turizm Bakanlığından imar alınabileceğini ancak şimdilik öyle bir iznin olmadığını aktardı. 

Yorumlar (0)