Aleyna Tilki’nin saplantılı hayranı: "İlişkimiz vardı, 1,5 yıl konuştuk"

Aleyna Tilki ile 1 buçuk yıl boyunca sosyal medya üzerinden konuştuklarını iddia eden saplantılı hayranı, “İlk başta söylemek istememiştim. Bu sebeple ‘hayranıyım’ diye ifade vermiştim” sözlerini kullandı.

MAGAZİN 16.09.2022, 10:08 16.09.2022, 12:26
Aleyna Tilki’nin saplantılı hayranı: "İlişkimiz vardı, 1,5 yıl konuştuk"

Genç popçu Aleyna Tilki’nin Üsküdar’da yaşadığı siteye 29 Aralık 2021 tarihinde izinsiz bir biçimde dikenli tellerden atlayarak giren 25 yaşındaki saplantılı hayranı Muhammed Erkam A., “kişilerin huzur ve sükununu bozma” ve “konut dokunulmazlığının ihlali” suçları sebebiyle 4 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

"Instagram'dan tanıştık"

Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Muhammed Erkam A. katılırken, Aleyna Tilki ve avukatı gelmedi.

Duruşmada savunmasını veren sanık, “Pişmanım. Tellerden aşarak girdim, güvenlikler beni fark etmedi. Önceden güvenlikten geçmiştim, Aleyna beni tanımadığını aktarmıştı. Herhangi bir hastalığım yok.” sözlerini kullandı.

Daha önceden Aleyna Tilki ile tanıştıklarını iddia eden sanık, “İnstagramdan tanıştık, konuşmaya başladık.” açıklamasını yaptı.

“Kendisine 3 defa çiçek gönderdim”

Sanık daha sonra, “Aleyna Tilki ile yaklaşık 1 buçuk yıl konuşmamız devam etti. Beni yetenekli gördüğü için piyasaya sürmek istedi. Ben konuşmayı kestim. Hatta çiçek istediği için de kendisine 3 kez çiçek gönderdim. Bunlardan birini kabul etti diğerlerini etmedi. Hatta ‘artık göndermene gerek yok’ dedi bana. Olayın yaşandığı tarihte kendisiyle yüz yüze görüşebilmek için evine gitmiştim. Fakat onu tanıdığıma kapıdaki güvenlikler ikna olmadığı için tellerin bulunduğu duvardan atlayarak siteye girmem gerekti. Ardından binayı buldum. Oturdukları yerde ışıkların yandığını fark edince kapıyı çaldım. Kapı açılmayınca emin olmak adına karşı dairenin kapısını çalıp Aleyna Tilki’nin hangi binada oturduğunu sordum. O da karşı daireyi işaret etti ve şüphelenerek güvenliklere haber vermiş.” sözlerini kullandı.

“İlişkimiz olduğunu ifade etmek istememiştim”

Daha sonra Tilki'nin kapısını tekrar çaldığını anlatan sanık, “İçeriden seslerini duydum. Fakat kapıyı açmaya çalışmadım. Kapı açılmadığı için içeri girmedim. Üzerime atılı suçlamaları reddediyorum. Öte yandan telefondaki yazışmaları sizlere veremiyorum çünkü telefonuma erişebildikleri için bu yazışmaları silebiliyorlar. Bu nedenle olay tarihinden sonra telefonumu attım. O tarihten bu yana telefon kullanmıyorum. Aleyna Tilki ile ilk başta ilişkimiz olduğunu söylemek istememiştim. Bu sebeple ‘hayranıyım’ şeklinde ifade vermiştim.” açıklamasını yaptı.

Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Muhammed Erkam A.’nın bir rahatsızlığının olup olmadığını belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine ve rapor aldırılmasına hükmetti.

- İddianamede

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Muhammed Erkam A.’nın, dikenli tellerden atlayarak Aleyna Tilki’nin annesi Havva Öztel ile beraber ikamet ettiği siteye girdiği, Tilki’nin oturduğu dairenin önünde beklediği esnada uyuyakaldığı ve polis ekipleri tarafından yakalandığı anlatılıyor.

İddianamede sanığın, “Konut dokunulmazlığının ihlali” ve “Kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçlarından 1 yıl 3 aydan 4 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Yorumlar (0)