Al Pacino Kimdir?

MAGAZİN 29.08.2020, 15:29
Al Pacino Kimdir?

Hayatı

1940 yılının Nisan ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde Doğu Harlem’de dünyaya gözlerini açan namı diğer God Father yani Baba filmi ile tanınmış oyuncu, senarist, yapımcıdır. Bir çok ödül almış, dünya genelinde filmleri gösterime girmiş İtalyan kökenli Amerikan tiyatro ve sinema oyuncusudur. Asıl adı Alfredo James Pacino olan Al Pacino sinema dalında alınan en prestijli ödül olan Oscar’a da layık görülmüştür. Julie Marie ve Olivia adında iki kızı olan Al Pacino’nun Anton James adında da bir oğlu vardır.

Kariyeri

Hollywood’un baş aktörleri arasına girmiş, kült filmlerde rol almış ve bir çok projeye imza atmıştır. 1966 yılında Actor Studio’da eğitim almış ve hemen ardından The Place Creep filminde rol alıp James Earl Jones ile çalışmıştır. Oynadığı Does The Tiger Wear a Necktie filminde bir uyuşturucu kullanıcısını ve toplum ile çatışmasını canlandırdığı için Tony Ödülü'nü almak için hak kazanmıştır.

Al Pacino’nun kariyerindeki ilk filmi ise 1969 yılında yer aldığı Me Natalie filmidir. Bu filmin özelliği ise Al Pacino’nun bu film ile keşfedilmesi ve ardından The God Father filmine kapı aralayacak olmasıdır. Me Natalie filminde ki başarısı beğeni toplamış ve Paramount yapımcılığında God Father’da Michael Corleone karakterini canlandırmaya hak kazanmıştır. God Father filmi ile birlikte en iyi yardımcı erkek oyuncu olarak Oscar ödüllerinde aday gösterilmiştir. 1983 yılında bir şiddet filmi olan Scarface’de oynamış ve bu film sinema tarihinde kült filmler arasına girmiştir. Al Pacino 1989 yılında Sea of Love filmi ile büyük sükse yakalamıştır.

Jonny Deep, Keanu Reeves, Leonardo Di Caprio, Brad Pitt, Cameron Diaz, Robert De Niro, Russell Crowe ve daha bir çok başarılı oyuncu ile çalışmış ve film çekmiştir. 1992 yılında sonunda beklediği anı yakalamış ve Oscar’ın en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştır. 2019 yapımı The Irishman, 2017 yılı yapımı The Hangman, The God Father I-II-III filmlerinde oynamıştır ve daha bir çok sinema filminde Al Pacino’yu görmekteyiz. Bir zamanlar Hollywood’da filmi ile hem Leonardo Di Caprio ile hem Brad Pitt hem de Margot Robbie ile aynı sahneyi paylaşmıştır.

Yorumlar (0)