Ahmet Kural ve Sıla davasında son durum

Hem birlikte oldukları dönemdeki aşklarıyla hem de olaylı biten ayrılıklarıyla son günlerde isimlerini oldukça sık duyduğumuz Ahmet Kural ve Sıla Gençoğlu bugün mahkemede karşı karşıya geldi.

MAGAZİN 22.04.2019, 16:05 22.04.2019, 17:23

Aşk hayatları ve ayrılık süreçleri ile ülke gündeminde uzun süredir konuşulmaya devam eden Sıla ve Ahmet Kural davasında son durum belli oldu. Başlarda güzel başlamış bir aşk hikâyesi daha mahkemede son buldu fakat bu aşk hikâyesi son dönemlerin ünlü oyuncularından olan Ahmet Kural ve güçlü duruşu ile hayranları tarafından çok sevilen Sıla’ya ait olunca çok konuşuldu, çok tartışıldı… Peki, bu aşk hikâyesi nasıl başlamıştı?

Sıla ve Ahmet Kural Nasıl Tanışmıştı?

Ahmet Kural ile Sıla 2017 yılının bahar aylarında başladılar aşklarını yaşamaya. Tabii önce iddialar patlak verdi, hemen ardından da bu dedikoduları doğrularcasına instagram hesaplarından birbirleri ile ilgili paylaşımlar yapmaya başladılar. Aşk dedikodularının doğru çıkması ile birlikte yaz döneminin en çok konuşulan âşıklarından oldular. Hayranlar ikiye bölündü bu arada; kimileri bu birlikteliğe sıcak bakarken kimileri de hiç birbirlerine yakışmadıklarından dem vurdu. İkili ise doludizgin ilişkilerine devam ettiler aynı çerçevede. Öyle ki Ahmet Kural’ın oyuncu arkadaşı olan Murat Cemcir o dönemlerde; “Çok yakışmışlar, Allah nazardan saklasın.” şeklinde konuştu.

O günlerde Sıla’nın vermiş olduğu bir konserde el ele görüntülenen çift mutluluk pozları verirken; Ahmet Kural, ilişkinin çok güzel gittiğini, birbirlerine alıştıklarını; bir arkadaş ortamında tanıştıklarını söyledi.

Kıskançlık Krizi ve İlk Ayrılık

Sosyal medya hesaplarında birbirlerine baktıkları fotoğrafları paylaştıkça “Yılın Çifti” yakıştırmaları da alıp başını gitti. Ahmet Kural da, Sıla da aşk ile bakıyordu birbirlerine o fotoğraflarda…

Her şey güzel gidiyor gibi görünürken bu aşkın üzerine ilk gölgeyi düşüren olay, Sıla’nın eski sevgilisi Okan Can Yantır ile baş başa yemek yemesi oldu. Bu durumu kabullenemeyen Ahmet Kural, Sıla ile tartıştı. Tartışma sırasında Ahmet Kural’ın Sıla’ya tokat attığı iddiası ise magazin gündeminde bomba etkisi yarattı. Bu sırada da Sıla Ahmet Kural’dan sessiz sedasız ayrıldı ve iddiaları da kesin bir dille yalanladı.

Öfkesini kontrol etmekte sorun yaşayan Ahmet Kural ise, çıkan tartışmadan dolayı ne kadar pişman olmuş olsa da kendisini affettiremedi. O da tokat attığı ile ilgili iddiaları yalanlarken bu iddianın bir hayal unsuru olduğunu savundu.

Bir Daha Asla Diyen Sıla ile Ahmet Kural 8 Ay Sonra Tekrar Bir Arada

Eski sevgili nedeniyle çıkan tartışma sonucu ayrılan çift, sosyal medya hesaplarında birbirleri ile ilgili paylaştıkları resimleri sildi. Birbirlerine ait ne kadar fotoğraf, anı ve aşk pozu varsa hepsi silindi. Bununla da yetinmeyip instagram hesaplarında da birbirlerini engellediler. Sıla, ayrılık sonrası gazetecilere bir daha bir araya gelemeyeceklerine dair açıklama yaptı. Ama bu aşk burada bitmedi ve Sıla ile Ahmet Kural 8 ay sonra bir kitap tanıtımında bir araya geldi. Kitap tanıtımında birlikte çekildikleri fotoğraf ise “Tekrar bir araya mı geldiler?” sorularını ateşledi.

Evlenecekler miydi?

Magazin gündemini uzun süre meşgul eden ayrılık haberleri, yerini Ahmet Kural ve Sıla’nın ikinci bir şans verdikleri bu ilişki olasılığına bıraktı. Öyle ki, Sıla’nın Ahmet Kural ile barışmak için evlilik ve çocuk şartı koyduğu konuşuldu. Çiftin ailelerinin tanışarak yemek bile yedikleri söylendi. Sıla ise gazetecilerin sorularına tebessüm ederek evlilik planlarının olmadığını ama her şeyin yolunda olduğunu ifade etti. Fakat hiçbir şey Sıla’nın dediği gibi yolunda gitmedi ve bir sabah Sıla, avukatıyla birlikte savcılığa giderek Ahmet Kural’ın kendisine fiziksel şiddet uyguladığına dair dilekçe verdi.

Ahmet Kural ve Sıla Nasıl Bu Hale Geldi?

Sıla, 29 Ekim 2018’de Ahmet Kural’ın evinde şiddet gördüğünü iddia etti. Verdiği dilekçede Ahmet Kural’ın aşırı alkollü olduğu, Sıla Gençoğlu’nu yerlerde sürükleyerek kafasına kül tablası ile vurduğundan bahsediliyordu. Dilekçeye göre Ahmet Kural Sıla’ya 45 dakika boyunca şiddet uygulamış, 38 yaşındaki şarkıcı ondan kurtulmaya çalışmış ama şiddet görmeye devam etmişti. Ahmet Kural’ın Sıla’ya şiddet uygularken ölüm tehditleri de yönlendirdiği yazıyordu suç duyurusunda.

Yaşanılan olayların etkisi hem ünlüler camiasında hem de Türk halkı arasında büyük bir etki yarattı. Birbirlerine aşk ile bakan o fotoğraflardaki iki insan ne olmuştu da bu hale gelmişti?

Hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı alınan Ahmet Kural ise aralarında çıkan tartışma esnasında sadece Sıla’nın kolunu tuttuğunu; bunun dışında hiçbir eylemde bulunmadığını savunurken, fiziksel şiddet uyguladığı ile ilgili iddiaları 'çirkin' yakıştırması yaparak kesin bir dille reddetti. Ahmet Kural; tartışmanın, Sıla’ya ilk ayrılıklarının sebebi olan Okan Can Yantır ile ilgili soru sorması sebebiyle çıktığını ifade etti. Sıla’nın vücudundaki morluklar ve darp izleri ünlü oyuncu ve komedyenin cephesindeki şüpheleri yoğunlaştırırken, Ahmet Kural; Sıla ile aralarında cereyan eden tartışmanın ağır tahrik içerdiğini belirtti.

Ahmet Kural Ne Ceza Aldı?

Ahmet Kural’ın Sıla için şarkı yapması ile iki taraf arasındaki buzlar erimiş, ikili bir kez daha denemeye karar vermişti. Lakin ilişkinin en başında Sıla’nın “Sonu iyi bitsin” diyerek başlamış olduğu bu beraberlik iyi bitmedi.

Sıla ve Ahmet Kural arasında bugün görülen davada, mahkeme Ahmet Kural’ı 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. ‘Hakaret’, ‘tehdit’ ve ‘basit yaralama’ suçları ile yargılanan Ahmet Kural, mahkeme çıkışında verilen ceza hakkında temyize gideceklerini belirtirken, Sıla mahkeme sonucundan memnun olduğunu belirtti. Adil bir yargılanma olmadığını savunan Ahmet Kural cephesi, iftiraya uğradıkları konusunun altını çizdi. Henüz hiçbir şeyin bitmemiş olduğunu belirten Ahmet Kural, hapis cezası gibi bir durumun söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

Ahmet Kural ve Sıla çiftine ait güzel günlere dair ise, birbirlerine aşk ile baktıkları ve örnek çift olarak gösterildikleri fotoğraflar kaldı…

Yorumlar (0)