Acun Medya Emrah'a tazminat ödeyecek

Emrah, bazı şarkılarının "O Ses Türkiye", "Yetenek Sizsiniz" ve "Rising Star" programlarında kendisinden izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Acun Medya'ya açtığı davayı kazandı.

MAGAZİN 10.01.2020, 14:58
Acun Medya Emrah'a tazminat ödeyecek

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada Emrah Erdoğan'ın avukatı davanın kabulünü isterken, Acun Medya'nın avukatı davanın reddini talep etti.

Mahkeme tazminata hükmetti

Sözcü'de yer alan habere göre, davayı kısmen kabul eden mahkeme, davacı Emrah Erdoğan'ın "Belalım Benim" adlı eserle ilgili talebini reddetti. "Unutabilsem", "Götür Beni Gittiğin Yere" ve "İhtiyacı Var" adlı eserlerle ilgili olarak ise mali ve manevi haklarının ihlal edildiğini söyledi. Mahkeme, bu üç eser için 54 bin lira maddi, 30 bin lira ise manevi tazminatın faiziyle beraber davacı şarkıcı Emrah’a ödenmesine hükmetti.

"Tazminat miktarı fahiş"

Emrah Erdoğan, iki sene önce açtığı davada şarkılarının izinsiz kullanıldığını ileri sürerek Acun Medya’dan 30 bin lirası maddi, 119 bin lirası manevi olmak üzere toplam 149 bin lirayı faiziyle istemişti. Acun Medya ise televizyon programlarında kullanılan bu eserler için meslek birliklerine ödeme yapıldığını, Emrah Erdoğan'ın talep ettiği tazminat miktarının fahiş olduğunu belirterek davanın reddini istemişti.

Yorumlar (0)