3 senedir hapiste olan oyuncu Bill Cosby, serbest kaldı 

Bir dönemin TV yıldızı olan fakat sonradan 35 kadına cinsel tacizde bulunması sebebiyle hapse mahkum edilen Bill Cosby, tedavi olmak ve 1 milyon dolar kefaret ödemek şartıyla serbest bırakıldı. 

MAGAZİN 01.07.2021, 07:15 01.07.2021, 16:27
3 senedir hapiste olan oyuncu Bill Cosby, serbest kaldı 

ABD’li ünlü televizyon yıldızı ve komedyen Bill Cosby, ailelere yönelik olan dizileri ve şovları ile tanınan biri idi. TV dünyasından emekli olduktan sonra ise hakkında pek çok iddia ortaya atıldı. Reşit olan ve olmayan toplamda 35 kadın, Cosby hakkında “cinsel taciz” suçlamasıyla şikayette bulundu. İçkilerine ilaç atarak kendilerini bayılttığını söyleyen kadınların şikayetleri sonucunda Cosbyi hapse mahkum edildi. 

3 senede çıktı 

ABD hapishane kanunlarına göre hapse giren kişi tedavi olmayı ve kefaret ödemeyi kabul ederse cezasının hepsini yatmadan çıkabiliyor. Uzun yıllar hapiste kalması beklenen komedyen de bunları kabul ettiği için 3 sene sonunda hapisten çıktı ve 1 milyon dolar kefaret ödedi. 



Mağdurların avukatlarından tepki yağdı 

Cosby’nin hapisten çıktığını öğrenen mağdurların avukatlarından ise tepkiler yağdı. Hakkındaki tüm suçlamaları reddederek sürekli temyize giden 83 yaşındaki Cosby’nin serbest kalması karşısında 35 kadının avukatından tepki açıklamaları geldi.  

“Adil yargılanmadı” 

Mahkeme ise Cosby’nin “adil yargılanmadığını” belirterek serbest bırakıldığını açıkladı. Oyuncu, hapisten çıkar çıkma Philadelphia’daki evinin yolunu tuttu.  

Yorumlar (0)