20'li yaşlarda bir milyarder: Kylie Jenner

Forbes’in milyarderler listesine giren ve kendi servetini yaratan en genç milyarder unvanını kazanan Kylie Jenner, ergenlik zamanlarında geç açan bir çiçek misali ne kardeşi Kendall gibi belirli bir kariyer doğrultusunda ilerleyebiliyor; ne de Kim Kardashian kadar ilgi çekebiliyordu.

MAGAZİN 02.05.2019, 14:25
20'li yaşlarda bir milyarder: Kylie Jenner

“Keeping up with The Kardashians” (Kardashian’lara Ayak Uydurma) programının en genç üyesi olan Kylie Jenner, yetişme çağlarının ilk yıllarında bir hayli hafife alınmıştı. Hiçbir zaman kız kardeşi Kendall Jenner gibi mankenlik yapmadı; yapamadı ve şimdiki gibi ona benzeyebilmek isteyen milyonlarca kadın hayranının oluşması ise yıllar aldı.

Fakat bu geç açan çiçek aslında bir sosyal medya dâhisiydi ve 20’li yaşlarına geldiğinde kendi işini kurmuş; milyonların sahibi olmuştu.

Kylie Jenner Nasıl Bu Kadar Zengin Oldu?

2011 yılında henüz 13 yaşında olan Kylie, piyasaya iki adet tırnak cilası sürdü; bunlar: Wear Something Spar-Kylie ve Rainbow in S-Kylie isimli ojelerdi. Bu ürünler, henüz daha çocuk yaşlarda olan Kylie Jenner’ın, Kaliforniya merkezli bir oje üretici firması olan OPI Products (ürünleri) ile büyük ölçekli bir anlaşma yapmasını ve şirketin cirosundan 200 bin dolar kazanmasını sağladı.

Birkaç yıl sonra, o sıralarda 15 yaşlarına gelmiş olan Kylie, kardeşi Kendall Jenner ile ilk giyim koleksiyonunu başlattı. Kendall & Kylie Koleksiyonu adı verilen ürünler, Pacsun adındaki bir perakende giyim mağazasında satışa sunuldu. Bu satışı da sahil giyimi temalı daha başka koleksiyonlar takip etti.

Aynı yıl Kylie, yine Kendall ile ortak oldu ve ünlü mücevherci Pascal Mouawad’ın firmasında yeni bir mücevher koleksiyonu başlatmak için kollarını sıvadı.

Güzellik ve moda alanlarına el atan Jenner kardeşler, 2014 yılında tekrar bir araya geldiler ve Steve Madden’ın ‘Girl’ serisi ile birlikte ayakkabı ve el çantası koleksiyonu başlattılar. Koleksiyon, Kaliforniyalıların lüks moda anlayışını kanalize edebilecek özellikler taşıyordu.

2014 yılı boyunca sürekli yeni ürünler ve koleksiyonlar çıkaran Kylie; kullanıcıları saç ürünleri, ayakkabılar, çantalar ve kıyafetler ile buluştururken, sosyal medyada çizmiş olduğu kendi çizgisinden çok başka bir alan olan yazarlığa bile al attı.

Kız kardeşi Kendall Jenner ile Rebels: City of Indra (isyancılar: indra şehri) isimli bir bilim kurgu kitabı kaleme aldı.

Takvim 2015 yılını gösterdiğinde, Kylie; bir fenomen halini alacak makyaj ürünlerinin ilk serisini çıkartmıştı: Kylie ruj koleksiyonlarını…

Bu makyaj ürünleri ise, ondan sonra geleceklerin sadece ufak bir başlangıcıydı.

Sosyal Medyanın Kozmetik Kraliçesi: Kylie Jenner

Kylie ruj ürünleri, kullananlar arasında çok popüler hale geldi. Öyle ki, Kylie artık adını tam anlamıyla bir marka haline getirebilirdi. Bu doğrultuda da tüm makyaj ürünlerini içeren Kylie Kozmetik isimli koleksiyonu piyasaya sürdü.

2016 yılına gelindiğinde Kylie Jenner, kendi çevrimiçi mağazasını açmıştı bile.

Keeping Up with The Kardashians programı ile deyim yerindeyse seyircilerin önünde büyüyen ve öncesinde kız kardeşi Kendall ile ardından da kendi başına yoluna sağlam adımlarla devam eden Kylie Jenner, sosyal medyayı çok iyi kullandı; hem sosyal medyayı hem de aile fertlerinin ona sağladığı ünün avantajlarını...

Kylie Kozmetik ürünlerinin satışı ile Kardashian ailesinin en tanınır üyesi olan Kim Kardashian’dan bile daha zengin hale gelen Kylie Jenner’ın; Forbes dergisi tarafından kendi servetini yaratan en genç milyarder olarak lanse edilmesi ise iş dünyasında pek hoş karşılanmadı.

Çünkü Kylie Jenner zaten varlıklı bir aileye doğmuştu. Forbes ise bunu, Kylie’nin kendi başına kurmuş olduğu ‘Kozmetik İmparatorluğu’ ile açıklığa kavuşturdu.

Kylie Jenner’ın, milyarderliği resmen onaylanmış olsa da; bu milyarderlik yolunda sırtını ailesinin şöhretine yaslamış olduğunu da göz ardı edemeyiz, değil mi, siz ne dersiniz?

Yorumlar (0)