1919’daki Amritsar Katliamı’nın gölgesi Kraliçe Elizabeth’in üzerine çöktü

İngilizlerin 1919 senesinde sömürgesi olan Hindistan’da uyguladığı ve yüzlerce kişinin öldürüldüğü Amritsar Katliamı’nı unutmadıklarını söyleyen bir Hintli, Kraliçe Elizabeth’e karşı tehdit videosu yayınladı: “Kraliçe’yi öldürmeye çalışacağım. Yaptıklarım ve yapacaklarım için üzgünüm.” 

MAGAZİN 28.12.2021, 07:47 28.12.2021, 17:37
1919’daki Amritsar Katliamı’nın gölgesi Kraliçe Elizabeth’in üzerine çöktü

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’e karşı bir Hintli tarafından gönderilen tehdit videosunun var olduğu doğrulandı. Videoda bir Hintli, İngiliz askerlerinin 1919 senesinde Hindistan’da silahsız bir grup Hintli üzerine ateş açıldığını ve yüzlerce kişinin öldüğünü hatırlatıyor. Ardından da Kraliçe Elizabeth’i öldürmek için her şeyi yapacağını ifade ediyor.  



Amritsar Katliamı, unutulmadı 

Amritsar Katliamı olarak tarihe kazınan bu olayın unutulmadığını aktaran Hintli şahıs, “Yaptıklarım ve yapacaklarım için şimdiden özür dilerim.” diyerek videoyu sonlandırıyor. Konuyla ilgili Windsor ve Buckingham Saraylarından herhangi bir açıklama yapılmazken soruşturmanın devam ettiği bildirildi.  



Saraya girmek isterken yakalandı 

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in Noel’i geçirmek için şu anda Windsor Kalesi’nde olduğu bilinirken videodaki saldırganın önceki gün yanında bir silahla kaleye girmeye çalıştığı görülmüş ve engellenmişti. Yakalanan saldırgan, serbest bırakılmıştı. 

Yorumlar (0)