Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçiye mağduriyet desteği veriyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, doğal afet, hırsızlık, hastalık gibi nedenlerle mağduriyet yaşayan çiftçinin yanında oldu. Bakanlık mağdur olan kimi vatandaşa hayvan temin ederken, kiminin de ahırını restore etti.

TARIM 23.01.2020, 12:33
Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçiye mağduriyet desteği veriyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, doğal afet ya da başka sebeplerle mağdur olan vatandaşa destek oldu. Bakanlık, mağdur olan çiftçilerin mağduriyetini gidermek için önlemler aldı; yıkılan ahırlarını inşa etti, telef olan hayvanların yerine yenisini aldı…

Mağdurlara hayvan desteğinde bulunuldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı mağduriyet yaşayan çiftçinin yanında oldu. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı tarafınca yapılan bazı mağduriyet destekleri:

Aksaray’da yılbaşında satmak üzere yetiştirdiği hindileri çalınan 77 yaşındaki Fatik Sert’in yardımına Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koştu. Yaşlı kadının yardımına koşan Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, kadına hindi, kaz, tavuk ve horoz desteğinde bulundu. Aynı şekilde, Adana’da koyunları çalınan Ayşe Akgül’e koyun desteğinde bulunularak mağduriyeti giderildi.

600 metrekarelik ahır inşa edildi!

Van Çatak’ta, çöken ağılda bulunan 389 küçükbaş telef olurken, hayvanların sahibi 22 yaşındaki Şehriban Şipal, devletin ve yardımseverlerin destekleriyle yeniden sürü edindi. Mağdur çiftçi Şipal’e, imece usulü toplanan 200 küçükbaş hediye edildi ve 600 metrekarelik ahır inşa edildi. Çanakkale’de, yıldırım düşmesi sebebiyle hayvanları telef olan bir aileye buzağılarıyla beraber 3 sığır Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verildi.

Yorumlar (0)