Tarım Bakanlığı 2020 mazot gübre destekleri ne kadar olacak?

Devlet katma değer sağlayan üreticiyi desteklemeye devam ediyor. Çiftçi her alanda üretime teşvik için destekleniyor. Çiftçiler, 2020’de devlet desteklerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. 2020 mazot gübre desteği hesaplara ne zaman yatacak? 2020 tarım destekleri ne kadar olacak? Cevabı haberimizde...

TARIM 25.01.2020, 14:38
Tarım Bakanlığı 2020 mazot gübre destekleri ne kadar olacak?

Her yıl üretici olarak ülkeye önemli katma değerler sağlayan ve Türkiye’nin kalkınmasına destek olan çiftçilere mazot ve gübre para desteği ödemesi yapılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ödenmeye devam edecek olan destekler için araştırmalar ivme kazandı. 2020 tarım destekleri ne zaman yatacak? Mazot gübre desteği ne zaman verilecek? gibi sorular üreticiler tarafından sürekli olarak sorgulatılıyor.

habernediyor ciftçi ile ilgili görsel sonucu

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında bu yıl buğday, arpa, yulaf, çavdar ve tritikale için dekar başına 19 lirası mazota, 8 lirası gübreye olmak üzere 27 lira destek sağlanıyor.
2020 tarım desteklerine ilişkin merak konusu olan bütün başlıkları derledik. İşte tüm merak edilenler…

“2020 tarım destekleri ne zaman yatırılacak?”, “Mazot gübre desteği ne zaman verilecek?” gibi sorularına yanıt bekleyen üreticiye destekler, her yıl olduğu gibi bu yıl da verilecek. Her yıl olduğu gibi para destekleri 2020’de de sürecek.

2020 tarım destekleri ne zaman yatırılacak?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da tarım destekleri yatırılmaya devam edecek. 2020 tarım destekleri ödeme tarihlerine ilişkin henüz resmî bir açıklama gelmedi.

Mazot gübre desteği ne zaman verilecek?

Mazot gübre desteğinin ne zaman yatırılacağına dair henüz resmî bir açıklama gelmedi.

2020 tarımsal destekleri resmî gazetede yayımlandı!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilere bu yılki ödenecek tarımsal destekler açıklandı. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, tritile ve yulaf için dekar başına 19 lira mazot, 8 lirası gübre olmak üzere toplam 27 lira destek sağlanacak.

"2019 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan resmî karara göre, ÇKS'ye dâhil olan çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamıyla, dekar başına olmak üzere, buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 19 lirası mazot, 8 lirası gübre olmak üzere 27 lira; çeltik, kütlü pamuk için de 62 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 66 lira; nohut, kuru fasulye, mercimek için 22 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 26 lira; patates için de 27 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 31 lira; yağlık ayçiçeği ve soya için 26 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 30 lira; dane mısır için 25 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 29 lira; kuru soğan, kanola, aspir, yaş çay, fındık, yem bitkileri için 17 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 21 lira, zeytin ve diğer ürünler için 15 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 19 lira tarımsal destek sağlanacak. Nadas için ise dekar başına 8 liralık mazot desteği sağlanacak.

Toprak analizi desteği olarak en az 50 dekar ve üzeri olan tarım arazilerine, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarlarına 40 lira destek sağlanacak.
Organik tarımda da kategorik başlıklara göre dekar başına 5 ila 70 lira arası destek ödemesi sağlanacak.

Habernediyor.com

Yorumlar (2)
Ramazan Çetinkaya 4 yıl önce
Yem bitkileri desdeklemeleri ne zaman ?
Memo 4 yıl önce
Mazot gubre desteği ne zaman