Erdoğan ile Zelenski telefonda görüştü! İşte kritik görüşmeden detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin telefonda görüştüğü kaydedildi. Görüşmede bölgesel konuların ele alındığı kaydedildi. İşte iki liderin yaptığı görüşmeye dair detaylar...

GÜNDEM 28.09.2022, 15:07 Hakan Öksüz
Erdoğan ile Zelenski telefonda görüştü! İşte kritik görüşmeden detaylar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin telefon görüşmesi yaptığını bildirdi. Edinilen bilgilere göre görüşmede ele alınan başlıca konu, Ukrayna-Rusya savaşının gidişatı oldu. Ukrayna ile Rusya arasındaki esir değişimi sorununu ortadan kaldırdıkları için mutlu olduklarını belirten Erdoğan'ın, "Ateşkesin sağlanması için elimizden geleni yapacağız." dediği öğrenildi.

Erdoğan, Zaporijya için arabuluculuk teklifinde bulundu

İki liderin görüşmesinde Zaporijya Nükleer Santrali'nin mevcut durumunun da konuşulduğu aktarıldı. Ukrayna'daki tahılların Karadeniz üzerinden dünyaya ihraç edilmesi için arabuluculuk görevini üstlendiklerini hatırlatan Erdoğan, aynı şekilde nükleer santralle ilgili de arabuluculuk yapabileceklerini belirtti. Erdoğan, santralin bulunduğu alanda askerden arındırılmış bir bölge oluşturulabilmesi için iki ülkenin yetkililerini aynı masada buluşturabileceklerini söyledi.

"Referandumlar, müzakere sürecini zorlaştıracak"

Aktarılan bilgilere göre Erdoğan ile Zelenski, Ukrayna'da yapılan tek taraflı referandumlara da konuşmada yer verdi. Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Serson'da yapılan referandumlarda "Rusya'ya katılma" kararının çıktığı kaydedildi. Bu tek taraflı referandumların, Ukrayna ile Rusya arasında başlatılması hedeflenen barışçıl müzakere sürecini zora sokacağı konusunda mutabık kalındı.

Yorumlar (0)