Ev sahiplerine uyarı: Boş daireye perde takın

Tüketiciler Birliği'nden Genel Başkan Mahmut Şahin, dolandırıcıların boş olduklarını gördükleri evleri, ev sahiplerinden habersiz bir şekilde başka birilerine kiraya vermelerine ilişkin olarak, “Ev sahipleri boş evlerine perde takmalı ve evi dolu göstermeli." dedi.

EKONOMİ 14.08.2022, 19:35
Ev sahiplerine uyarı: Boş daireye perde takın

Dolandırıcıların boş olduklarını gördükleri evleri çilingir yardımıyla açtıklarını ve ev sahibinden habersiz bir şekilde başkalarına kiraladıklarını belirten Şahin, “Bu olay bir kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığından çok asayiş sorununa dönüştü. Ev sahibi evini boş olarak bırakıp gidiyor, aylarca uğramıyor. Sonra gelip görüyor ki evde kiracı var. O kiracıyı da evden çıkarana kadar mahkemelerle uğraşıyor ve vakit kaybediyor. Çünkü mahkemeler kiracıları koruyor. Kira sözleşmesinin geçerli olması için Emlakçılar Odası'na büyük görev düşüyor. Mesela bir konutun tapusu kira sözleşmesinin arkasına iliştirilmeden o sözleşmenin geçerli olmadığına ilişkin bir yönetmelik, bir yasa çıkmalı. Bu sorun ancak bu şekilde çözülebilir. Yoksa bu tarz problemler yaşanmaya devam eder." dedi. 

"Ev sahipleri boş olan evlerini perdelerle kapatmalıdır"

Ev sahiplerini uyaran Mahmut Şahin, “Ev sahipleri boş olan evlerini perdelerle kapatmalıdır. Kira hususunda da işi sağlama alıp, kiracıyla birebir muhatap olmalılar. Akredite edilmiş olan emlakçılarla çalışmalılar. Gurbetçi yurttaşlar evlerini genel olarak aracıları kullanarak kiraya veriyor. Buna da dikkat etmeliler. Bizim tarafımız kiracı ya da ev sahibi değil, biz mağdurların yanındayız." şeklinde konuştu. 

"İçinde kiracı olan evleri dahi hedef alabiliyorlar"

İçinde kiracı olan evlerin de dolandırıcıların hedefi olabildiğini söyleyen Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Şimdi bir ev düşünün, içinde bir kiracı olduğunu düşünün. Kiracı evi kiralamış ve ikamet ediyor. Ancak bir başkası geliyor, ev sahibi olduğunu söylüyor ve kiracıyı çıkarmaya çalışıyor. Bu kişilere karşı cezai yaptırımlar olmazsa bunları yapmayı sürdürecekler. Yaptırım olmadığını gördükleri için dolu evlere bile musallat olabiliyorlar. Bu problemleri yetkililerin görmesi ve tedbir alması gerekiyor."

Yorumlar (0)