Zülfü Livaneli’nin “Sevdalım Hayat” kitabı yeniden basıldı!

Edebiyat insanı ve yazar Zülfü Livaneli’nin sanat hayatını ve siyaset macerasını anlattığı “Sevdalım Hayat” kitabı, İnkılâp Kitabevi tarafından yeniden basıldı ve raflarda yer aldı. Özel fotoğraf arşivinin de eklendiği kitap; okuma hastası bir çocuğun, tanınan bir sanatçı ve siyasetçiye dönüşümünü yakın tarihi ekleyerek anlatıyor.

KÜLTÜR-SANAT 16.11.2020, 12:30
Zülfü Livaneli’nin “Sevdalım Hayat” kitabı yeniden basıldı!

Çağdaş bir ozan, edebiyatın sağlam kalemi ve halktan bir yana sanatçı olan Zülfü Livaneli’nin hayatına, farklı bir bakış sağlanıyor. Küçük bir çocuk olduğu yıllarda okudu kitaplardan etkilenmesi ve bu etkiyle gelişip uzun yıllar boyunca süren sanat ve siyaset hayatını anlattığı “Sevdalım Hayat” kitabı yeniden basıldı. İnkılap Kitabevi’nden çıkan kitap, yaklaşık 40 dile çevrilen ve bir çok ödül alan Livaneli’nin kimi bambaşka dallarda geliştirdiği hayatına odaklanıyor.

Zülfü Livaneli’nin uzun yıllara dayanmış ‘siyasi’ ve ’sanat’ hayatı…

1996-2016 yıllarında UNESCO’nun İyi Niyet Elçisi olarak görev yapan Zülfü Livaneli “Sevdalım Hayat” kitabında; Yaşar Kemal’den Cengiz Aytmatov’a, Ingmar Bergman’dan Bülent Ecevit’e kadar uzanan tüm siyasi ve sanatsal hayatına odaklanıyor. Livaneli başarılı sanat ve siyaset hayatının yanında kitapta, zorluklar yaşadığı hapis ve sürgün hayatını da içine alarak bambaşka kuşakları da anlatıyor.


1980’li yıllarda Türkiye ve Yunanistan dostluğu için “Türk-Yunan Dostluk Derneği” kurucu üyelerinden biri olan Zülfü Livaneli, “Sevdalım Hayat” ta sanat üzerine her an düşünen, yeni bir şeyler yaratmaya çalışan ve ülkenin siyasi iklimini düşünüp politikayı da bir kenara atamayan birine odaklanıyor. Özel bir fotoğraf arşivinin de içinde yer aldığı yenilenmiş “Sevdalım Hayat” kitabı, seçkin kitabevi raflarında yerini aldı…
 

Yorumlar (0)