Zülfü Livaneli’nin “Engereğin Gözü” kitabı yeniden basıldı!

Türk sanatının usta edebiyatçılarından Zülfü Livaneli’in ilk romanı “Engereğin Gözü”, 25 yıl sonra İnkılap Kitabevi tarafından yeniden basıldı. Roman Osmanlı’yı, entrikalarla dolu sarayda hadım edilmiş bir haremağasının gözünden masallarla anlatıyor.

KÜLTÜR-SANAT 05.01.2021, 13:51 07.01.2021, 10:38
Zülfü Livaneli’nin “Engereğin Gözü” kitabı yeniden basıldı!

Türk edebiyatının sevilen ustalarından Zülfü Livaneli’nin ilk romanı “Engereğin Gözü”, ilk baskısının 25. yıl dönümünde, yeniden basıldı! Livaneli’nin “istediğimi yapmaya en çok yaklaştığım kitap” diyerek nitelediği ve kendisine 1997 yılında Balkan Edebiyat Ödüllü’nü getiren “Engereğin Gözü”nün yeni baskısı, İnkılâp Kitabevi’nden çıkıyor.

Kitabın yeni baskısındaki kapak resmi Prof. Dr. Ali Yaycıoğlu’ya ait olurken, iç çizimler ise Mahmut Karatoprak tarafından yapıldı. Roman, insan psikolojisinin derinliklerine ışık tutan ve saraylıların en gizli sırlarını aydınlatan bir gerçeklik sunuyor. Engereğin Gözü ile okurlar; insan doğasının en aşağılık yönleriyle yüzleşirken, umut ışının da söndürmüyor.

Haremağası Süleyman’ın yaşadığı çıkmaz

Osmanlı sarayında Haremağası olan Habeş Süleyman’ın iç dünyasından bir hikaye sunan roman, kirli iktidar savaşlarını ve efendi-köle ilişkisini irdeliyor. Romanında insan doğasının en karanlık yönlerini yansıtan Livaneli, sarayda değişen dengeler sonucu gelgitler yayan haremağası Süleyman’ın, bildiklerini bir anda sorgulamasına neden oluyor. Yıllardır hizmet ettiği sultanının esir olmasıyla beraber Süleyman, büyük bir kararsızlığın içinde kalıyor…

Zülfü Livaneli’nin ilk romanı "Engereğin Gözü" 25. yılına özel yeni baskısıyla, İnkılâp Kitabevi etiketiyle kitabevleri ve dijital raflarda yerini aldı!
 

Yorumlar (0)