Zülfü Livaneli’den deneme şöleni: “Edebiyat Mutluluktur” yeni baskısıyla raflarda!

Edebiyat dünyasının büyük isimlerinden Zülfü Livaneli, sanat ve siyaset anlayışını sayısız hayat deneyimiyle harmanladığı ve denemelerini bir araya getirdiği “Edebiyat Mutluluktur” kitabını, yeni baskısıyla okuyucusuna sunuyor.

KÜLTÜR-SANAT 25.02.2021, 15:36 26.02.2021, 18:00
Zülfü Livaneli’den deneme şöleni: “Edebiyat Mutluluktur” yeni baskısıyla raflarda!

Ömrün sanata ve edebiyata adamış usta yazar Zülfü Livaneli’nin “Edebiyat Mutluluktur” adlı kitabı yeniden basıldı. Kitapları çok sayıda dile çevrilmiş ve başsa uluslardan da okuyucu kitlesine sahip olan Livaneli, edebiyat dünyasına dair düşüncelerini paylaştığı denemelerini “Edebiyat Mutluluktur” kitabında bir araya getirdi.

Güncel meselelere dair fikirleri de yer alıyor

Livaneli’nin sanat ve siyaset anlayışını sayısız hayat deneyimiyle harmanladığı kitapta, ayrıca yeni yazarlar için ufuk açıcı fikirler de bulunuyor. Edebiyatçı kimliğinin yanı sıra bir fikir adamı olarak da önem arz eden Zülfü Livaneli, kitabında Güneş-Dil Teorisi’nden Nâzım Hikmet’e, film müziklerinden güncel yazın meselelerine kadar birçok konuda fikrini beyan ediyor.

“Benim Gözümden Yaşar Kemal” ve “Edebiyat Üzerine” konuşmaları da kitapta

1996-2016 yılları arasında UNESCO İyi Niyet Büyükelçisi olarak görev yapan usta edebiyatçı, edebiyat-moda-tüketim ilişkisi gibi güncel sorunlara da ışık tutuyor. Kitapta ayrıca Livaneli’nin “Benim Gözümden Yaşar Kemal” ve “Edebiyat Üzerine” başlıklı iki konuşması da yer alıyor. Zülfü Livaneli imzalı Edebiyat Mutluluktur kitabı, kitapevleri ve dijital raflarda yerini aldı.

Yorumlar (0)