Zorlu PSM'de "Küheylan" oyunu sahnelendi: İşte oyun tarihleri

Kerem Alışık, Hatice Aslan ve Açelya Devrim Yılhan gibi isimlerin yer aldığı "Küheylan" oyunu, Zorlu PSM'de sahnelendi. Oyuncular, Peter Shaffer'ın yazdığı oyunun neye dikkat çektiğinden bahsetti. Oyunun nisan ayında Zorlu PSM'de sahneye konulacağı günler de verildi.

KÜLTÜR-SANAT 29.03.2023, 10:09 29.03.2023, 10:51 Hakan Öksüz
Zorlu PSM'de "Küheylan" oyunu sahnelendi: İşte oyun tarihleri

İngiliz yazar Peter Shaffer'ın kaleme aldığı "Küheylan" oyunu, Zorlu PSM'de sanatseverlerle buluştu. Piu Entertainment ile Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ortak yapımı olan oyuna ilgi büyüktü. Gerçek bir olaydan esinlenilerek yazılan oyunda Kerem Alışık, Gizem Katmer, Açelya Devrim Yılhan, Devrim Nas, Hatice Aslan ve Emir Özden gibi isimler yer alıyor.

Kerem Alışık, oyunun ana fikrini anlattı

Oyuna ilişkin konuşan oyuncu Kerem Alışık, "Başka bir eseri sahneleyecektik ancak onu bir başka tiyatro organizasyonu almıştı. Bunun üzerine Küheylan'ı sahneleme fikri ortaya çıktı. Prova süreci 4 ay sürdü. Sahnedeki 20 oyuncunun yanı sıra sahne arkasında da 40 kişi var. Oyunun ana fikri, hayattaki bütün karşılaşmaların bir sebebi olduğu üzerine. Diğer insanlarla ilgili rahatsız olduğunuz şeyler olabilir bu karşılaşmalar, kendimizi tanımamıza olanak verir." ifadelerini kullandı.

Hatice Aslan: "Herkes kendi küçük odasında en doğru şeyi bildiğini zanneder"

Oyunda aşırı dindar olan "Dora" karakterine hayat veren oyuncu Hatice Aslan, "Gerçeklerden köşe bucak kaçmak, bir insanı nereye sürükleyebilir? Oyunda bunu hissettirmeye çalışıyoruz. Herkes küçük yankı odasında en doğru şeyi kendisinin bildiğini düşünür. Karşıt fikirlerle bir arada olduğunuzda belki de her şey daha güzel olacak. Oyunda seyirci ile iç içe olmak çok keyif verici." diye konuştu.

Emir Özden, canlandırdığı karakteri anlattı

Anne ve babasının baskılarından bunalan bir çocuğu oynadığını kaydeden Emir Özden, "Atları çok seviyor. Hayatındaki sorunlardan kaçarak atlarla ilgileniyor. At hikayesi zamanla onu zorlayan bir şeye evriliyor. Doktor Dysart ile karşılaşıyor. Bu karşılaşma, bir hasta ile doktor arasında asla yaşanmaması gereken bir durumun yaşanmasına sebebiyet veriyor. Bu olay neticesinde doktor Dysart'ın kendini sorgulamasını görüyoruz." dedi.

Devrim Nas: "Oyun, sizi sorularla yüzleştiriyor"

Modern klasikler içinde "Küheylan" oyununun özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan oyuncu Devrim Nas, "Oyunun yazarı olan Peter Shaffer, aynı zamanda Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından 4 sezondur sahnelenen 'Amadeus' oyununu da kaleme almış. Yazarın özelliklerinden biri şu. Oyunlarında size pek çok soru yöneltiyor. Bunların cevaplanmasına gerek yok. Önemli olan bu sorularla yüzleşmek ve kendi cevabınızı bulmak." değerlendirmesinde bulundu. 

Yönetmenlik koltuğunda Barış Erdenk'in oturduğu oyunun ışık tasarımını Cem Yılmazer üstleniyor. Müziklerini ise Gürkan Çakıcı'nın yaptığı oyunun dekor tasarımı Merve Yörük'e, hareket düzeni ise Sibel Erdenk'e emanet edildi. 4, 13 ve 18 Nisan'da oyun Zorlu PSM'de sahnelenecek.

Yorumlar (0)