Zeynep Gülmez kimdir? Kaç yaşında?

Tiyatro turnesinden dönerken meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Tolga Güleryüz, sanat dünyasını yasa boğdu. Güleryüz’ün eski eşi Zeynep Gülmez’e ilişkin araştırmalar da kısa sürede arttı. Peki, Zeynep Gülmez kimdir? Kaç yaşında? İşte detaylar…

KÜLTÜR-SANAT 22.11.2022, 12:43 23.11.2022, 18:01
Zeynep Gülmez kimdir? Kaç yaşında?

Eski eşi Tolga Güleryüz’ün yaşamını yitirmesi sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Zeynep Gülmez, “Kabullenmek çok zor. Acıyı yazmak, kelimeler anlamsız gelir, boş... Ben seni affettim. Affet beni..." diyerek acısını paylaştı. Gülmez’in bu mesajı sonrası kişisel bilgilerine yönelik araştırmalar da hızlandı. İşte Zeynep Gülmez’in yaşamına ve kariyerine ilişkin detaylar…

Zeynep Gülmez kaç yaşında?

10 Temmuz 1974 tarihinde Bursa’da doğan Zeynep Gülmez, ilkokul ve ortaokul eğitimini bu şehirde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Gülmez, 1996 yılında girdiği Bursa Devlet Tiyatrosu’nda 2 sene görev yaptı. 1998’de İstanbul’a yerleşerek kariyerinde yeni bir sayfa açan Gülmez, 1999-2000 sezonunda Yalçın Menteş Tiyatrosu’nda, 2000-2001 sezonunda Kandemir Konduk Tiyatrosu’nda, 2004-2005 sezonunda ise Oyun Atölyesi’nde görev yaptı. Birçok dizi, reklam ve filmde yer alan başarılı oyuncu, 2015 yılında Tolga Güleryüz’le evlendi. Çift, 2017 yılında ise boşanma kararı aldı. 

Zeynep Gülmez’in oynadığı diziler

Zeynep Gülmez’in bugüne kadar oynadığı diziler şu şekilde sıralanıyor:

Maria ile Mustafa, Sevgili Geçmiş, Kocaman Ailem, Yalaza, Yeşil Deniz, Tanıklar, Otel Divane, Düşler ve Umutlar, Alemin Kıralı, Kirli Beyaz, Ters Yüz, Parmaklıklar Ardında, Annem, Sev Kardeşim, Selena, Asla Unutma, Şubat Soğuğu, Hürrem Sultan, Sırlar Dünyası, Sevgi Ana, Kınalı Kar, Kuzenlerim, Vay Anam Vay, Cinlerle Periler, Şemsi Paşa Pasajı, Oyunbozan, Ona Bakma Bana Bak, Eyvah Kızım Büyüdü, Dikkat Bebek Var, Küçük Besleme, Bize Ne Oldu, Ayrılsak da Beraberiz, Tatlı Kaçıklar, Çiçek Taksi, Mahallenin Muhtarları.

Zeynep Gülmez’in rol aldığı tiyatro oyunları

Başarılı oyuncunun yer aldığı tiyatro oyunları ise şunlardan oluşuyor:

Bir Tuhaf Dünya, Ne Seninle, Ne Sensiz, Aşk Terapisi, Karmakarışık, Cimri, Havada Yüzmek (Airswimming).

Zeynep Gülmez ayrıca; Kaçış 1950, Benimle Var Mısın, Güle Güle, Abuzer Kadayıf, Kaç Para Kaç, Rüzgarlar ve Komik Bir Aşk Hikayesi isimli filmlerde de rol almıştır. 

Yorumlar (0)