Zeyn’el, yeni albümü “Tabip” i dinleyicisiyle buluşturuyor!

Rezonans albümüyle dikkat çeken genç sanatçı Zeyn’el, 20.yüzyılın iki önemli ozanının eserlerini ‘cover’ haline getirdiği yeni çalışmasını dinleyicisine sunuyor. “Tabip” albümüyle Zey’el, Folk rock rehberliğinde Anadolu ozanlarına bir keşif yolculuğu yaptırıyor.

KÜLTÜR-SANAT 15.01.2021, 17:00 15.01.2021, 18:07
Zeyn’el, yeni albümü “Tabip” i dinleyicisiyle buluşturuyor!

Uzun zamandır  Zeyn'el adıyla müzik sektöründe ver olan genç sanatçı Zeynel Günbek, daha önce canlı performanslar içeren ‘Rezonans’ adlı albümünü dinleyicisine sunmuştu. Şimdi ise “Tabip” adındaki yeni albümüyle dinleyicisini selamlayan  Zeyn'el, yirminci yüzyılın iki önemli ozanının birer türküsünü ‘cover’ olarak bir araya getirdi.

“Tabip” albümünde Muhlis Akarsu ve Mahzuni Şerif’in türkülerine yer veren Zeyn’el, iki türküyü de stüdyoda canlı ve aynı anda kaydederek dinleyicisine albümde sunuyor. Zeyn’el bu albümle birlikte geleneksel mirasın, bir anlamda ‘ustalara saygı’nın bir Turkish Folk Rock sunumu yapmak için çaba gösterdi. 

Folk rock tınısıyla, Anadolu ozanlarına bir keşif yolculuğu

Albümde Mahzuni Şerif’ten Sofu Baba ve Muhlis Akarsu’dan Tabip adlı türlüler yer alıyor. Önemli bir protest eseri olan Sofu Baba ile Aşık Mahsuni, dostluğu ve birliği öneriyor. onarılmaz yaralarımızın eğlenceli bir türküsü olan Tabip ise, aşk acılarımıza, tabiplerin ve doktorların derman olamayacağını anlatıyor. Albümde Folk-rock tınıları ve perdesiz gitar sesleri ile, makamsal derinliklerle dolu ezgileri bir araya  geliyor.

Albümde yer alan türkülerde; bas gitarda Özer Ateş, perdesiz gitarda Merih Aşkın, davulda Burak Taşdemir, klavyelerde Halil Arslan bulunuyor. Özer Ateş ve Merih Aşkın türkülerin düzenlemesini yaparken, miks&mastering Uğur Yelkenci’ye ait. Ayrıca türkülerin stüdyo kayıtları ise Efe Onat tarafından Cihangir Müzik Evi’nde gerçekleştirildi.



Zeyn’el’İn yeni albümü Tabi, tüm dijital platformlardan ulaşılabilir bir şekilde yerini aldı.

Yorumlar (1)
Yıldiz 3 yıl önce
Çok iyi