Zeugma Mozaik Müzesi’ne, sanal müze uygulamasında rekor ziyaretçi sayısı!

Gaziantep’te yer alan, Türkiye’nin en önemli ve en büyük müzelerinden bir tanesi olan Zeugma Mozaik Müzesi’ne sanal turda rekor ziyaretçi sayısı gerçekleşti.

KÜLTÜR-SANAT 30.01.2021, 16:52 31.01.2021, 09:22
Zeugma Mozaik Müzesi’ne, sanal müze uygulamasında rekor ziyaretçi sayısı!

9 Eylül 2011’de açılan ve 30 bin metrekarelik alana kurulu olan Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep’te ziyaretçilerini bekliyor. 2020 Mart’tan bu yana ülkemizde etkisini gösteren salgın nedeniyle daha sakin bir zaman geçiren müze, sanal turla beraber gezilebiliyor. Müze, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu ‘Sanal Müze’ uygulaması ile beraber 2020 yılında 1 milyon ziyaretçi tarafından gezildi.

Zeugma Müzesi, 13 renk skalasına ulaşmış tek mozaik müzesi oluklarını da söyledi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından “Kültür ve Sanat Büyük Ödülü” de kazanan müze, bünyesinde bulunan Çingene Kızı mozaiği, Mars heykeli, ABD'den getirilen parçalar, yaklaşık 150 metrekarelik duvar resmi ve Roma dönemine ait çeşmeleriyle de olukça dikkatleri çekiyor. Müze müdürü Özgür Çomak, müzede Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaiklerin de sergilendiğini belirtti. Ayrıca Çomak, dünyada 13 renk skalasına ulaşmış tek mozaik müzesi oluklarını da söyledi.



Müzeye yurt dışından da turistlerin geldiğini söyleyen Çomak¸daha önce ABD, Japonya, Çin, İngiltere, İtalya ve çeşitli Avrupa ülkelerinden ziyaretçi ağırladıklarını ve 9 yılda 1,5 milyon ziyaretçiye ulaştıklarını belirtti. Pandemi nedeniyle ziyaretçi sayısından düşüş yaşadıklarını belirten Çomak, GAP turlarının iptal olmasının da bunu etkilediğini belirtti. Yerli turist ziyaretöerinin 1 Haziran’dan bu yana pandemiye uygun sürdüğü müzeyi, sanalmuze.gov.tr/ web adresinden sanal gezebilmek de mümkün.

Yorumlar (0)