Yüz binler Göbeklitepe'ye gitti

UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde olan Göbeklitepe'yi, geçtiğimiz yıl toplam 412 bin 378 kişi ziyaret etti.

KÜLTÜR-SANAT 03.01.2020, 17:50
Yüz binler Göbeklitepe'ye gitti

Şanlıurfa'da bulunan ve 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" şeklinde nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan Göbeklitepe, 2019 yılında 412 bin 378 ziyaretçi ağırlayarak rekor kırdı.

Her sene pek çok yerli ve yabancı turistin ilgiyle ziyaret ettiği bölgede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019'u "Göbeklitepe Yılı" olarak duyurması sonrasında ziyaretçi sayısında ciddi artış yaşandı.

Her geçen gün bilinirliği artan Göbeklitepe, yaklaşık 6 sene önce UNESCO "Dünya Mirası Geçici Listesi"ne alınmıştı, geçen yıl temmuz ayında ise Bahreyn'de gerçekleştirilen 42. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda Dünya Mirası Listesi'ne kesin olarak alındı.

Tanıtım çalışmalarına yoğunlaşılmıştı

Yurt içinde ve dışında çeşitli etkinlikler ve sergilerle ünü dünya çapında yayılan Göbeklitepe, konu alındığı belgesel ve animasyon filmleriyle de her yaş grubundan insanın ilgisini çekti.

Kısa bir zaman önce vizyona giren, TRT Çocuk kanalının sevilen çizgi dizisi "Rafadan Tayfa"nın sinema filmi "Rafadan Tayfa Göbeklitepe"nin tüm zamanların açılış rekorunu kırması da özellikle çocuklar için bölgenin tanınırlığını artırdı.

Son olarak Netflix için hazırlanan Türk yapımı dizi Atiye'de Göbeklitepe'ye yer verilmişti.

Yorumlar (0)