Yılın yönetmeni ödülüne Ümit Ünal değer görüldü

Kariyo & Ababay Vakfı tarafından Başka Sinema Ayvalık Film Festivali kapsamında verilen “Yılın Yönetmeni Ödülü” nün bu yılki sahibi, usta yönetmen ve senarist Ümit Ünal olarak belirlendi.

KÜLTÜR-SANAT 19.11.2020, 12:08 19.11.2020, 12:18
Yılın yönetmeni ödülüne Ümit Ünal değer görüldü

2018 ve 2019 yıllarında iki kez düzenlenen Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin açılış törenlerinde, sponsorlardan Kariyo & Ababay Vakfı tarafından “Yılın Yönetmeni Ödülü” veriliyordu. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle yapılmaması kararı alınmış, ancak izleyiciler için İstanbul Film Festivali işbirliğiyle çevrimiçinde bir film seçkisi hazırlanmıştı.

Yılın Yönetmeni: Ümit Ünal


İki yılda Tüğrkiye’nin önemli festivallerinden biri haline gelen Başka Sinema Ayvalık Film Festivali kapsamında Kariyo & Ababay Vakfı tarafından verilen “Yılın Yönetmeni Ödülü”nin sahibi ise belirlendi. Son olarak İstanbul Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülüne değer görülen “Aşk, Büyü, Vs.” filminin yönetmenliğini üstlenen usta yönetmen ve senarist Ümit Ünal olarak belirlendi.

"Nar", "Ara", "Kaptan Feza", "Sofra Sırları","9" ve "Ses" gibi filmlerin de yönetmeni olan Ümit Ünal, yılın yönetmeni olmasının gurur verici olduğunu dile getirdi. Ayrıca Ünal’a 100.000 TL değerinde bir ödül takdim edildi.

Kariyo & Ababay Vakfı’nın verdiği Yılın Yönetmeni Ödülü, yıl içerisinde vizyona girmiş ya da festivallerde yarışmış filmlerin yönetmenlerinden birine veriliyor. Danışma kurulunda ise bu yıl yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, senarist ve yönetmen Deniz Akçay Katıksız, görüntü yönetmeni Emre Erkmen, gazeteci Pınar Öğünç ve oyuncu Tilbe Saran yer aldı. 


Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin 2021 Ekim ayında dolu dolu bir programla fiziki olarak düzenlenmesi planlanıyor.


Ödüle 2018 yılında "Ahlat Ağacı" filmiyle Nuri Bilge Ceylan, 2019 yılında ise "Kız Kardeşler" filmiyle Emin Alper değer görülmüştü...

Yorumlar (0)