Yıldız isimlerin buluştuğu ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ dijital sahnede!

Dijital olarak tiyatro seyircisiyle buluşan ve kültleşen oyunların modern bir bakış açısıyla sahnelendiği “Dijital Sahne” de, William Shakespeare’in eseri ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ yerini aldı. Yeni bir bakış açısıyla sahnelenen oyunda Kaan Yıldırım, Selma Ergeç, Selin Şekerci, Ozan Dolunay, Meltem Ceylan ve Nejdet Sert rol alıyor!

KÜLTÜR-SANAT 21.03.2021, 09:52 21.03.2021, 11:15
Yıldız isimlerin buluştuğu ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ dijital sahnede!

Günümüzün yeni bakış açısıyla tiyatro dünyasının kültleşen oyunlarının farklı bir dille bir araya geldiği dijital sahne, yeni bir oyuna daha ev sahipliği yapıyor. “Hamlet”, “Martı”, “Nora: Bir Bebek Evi”, “Antigone”, “Romeo & Juliet”, “On İkinci Gece”, “Hırçın Kız, “Üç Kız Kardeş” ve “Ayı” oyunlarının ardından son oyun da dijital sahnedeki yerini aldı. İngiliz şair ve yazar William Shakespeare’in ölümsüz oyunlarından olan ve bir ‘başyapıt’ olarak adlandırılabilecek bir düzene sahip “Bir Yaz Gecesi Rüyası” ile dijital sahnenin onuncu ve son oyunu yayınlandı.

Yıldız oyuncular buluştu

İlk gösteriminden bu yana 10 tane oyununda, kült tiyatro metinlerini yeni bir bakış açısıyla buluşturan dijital sahne, YouTube üzerinden yayınlandığı günden bu yana izleyici tarafından oldukça ilgi gördü. “Bir Yaz Gecesi Rüyası” Kaan Yıldırım, Selma Ergeç, Selin Şekerci ve Ozan Dolunay gibi yıldız isimleri bir araya getirirken, onlara Meltem Ceylan ve Nejdet Sert gibi genç oyuncular da eşlik ediyor. Oyun bir bakıma Shakespeare’in fantastik dünyasını ele alırken, bu dünyadaki kahramanların büyülü hallerine ve ormandaki müstehcenlikle beraber rüya atmosferini de yansıtıyor.

Aşk da bir karakter gibi oyunda

Aşkın acısının ve eziyetinin mizahla harmanlandığı oyunda, karşılıklı sevgini önüne konan engeller de sorgulanırken bir yandan da gerçek aşkın sorgulanması gerçekleşiyor. Aşkı da bir karakter gibi oyunun içine koyan Shakespeare, komedi ve absürtlükle beraber bunu bir harmana sokuyor.



Oyunun video yönetmenliğini Gizem Kızıl üstlenirken, günümüz tiyatro sahnesinde başarılı projelere imza atan yönetmen İbrahim Çiçek ise yönetip uyarladı. Yıldız oyuncuları bir araya getiren “Bir Yaz Gecesi Rüyası” oyunu, YouTube üzerinden ücretsiz bir şekilde izlenebiliyor.

Yorumlar (0)