Yeşilçam’ın kült filmi Kibar Feyzo’nun çekildiği konak, sinema müzesi olacak!

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Harran Mahallesi’ndeki tarihi konak, sinema müzesine dönüştürülecek. Yeşilçam döneminin kült filmlerinden bir tanesi olan ‘Kibar Feyzo’ nun çekildiği ve Şener Şen’in evi olarak kullanılan büyülü konak, müzeye dönüşüyor. Tarihi konak, daha öncesinde Asi, Ezo Gelin, Kasaba ve Sultan Gelin gibi dizilerin de çekim mekanı olmuştu. 

KÜLTÜR-SANAT 18.04.2021, 16:11 19.04.2021, 12:22
Yeşilçam’ın kült filmi Kibar Feyzo’nun çekildiği konak, sinema müzesi olacak!

Yeşilçam’da birçok önemli yapıma ev sahipliği yapmış ve özellikle o dönemin kült filmlerinden 1978 yapımı ‘Kibar Feyzo’ nun da çekildiği büyülü konak, müzeye dönüştürülecek. Antakya Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık yani Harran Mahallesi’nde bulunan konak, restore edilecek. Türk Sineması’nın birçok önemli yapımına ev sahipliği yapmış olan konak, aynı zamanda son dönemin önemli dizisinin de çekim platosu oldu. Bu diziler arasında Tuba Büyüküstün, Murat Yıldırım, Nur Sürer ve Çetin Tekindor’u buluşturan ‘Asi’ dizisi de bulunuyor.



Bir çok dizi ve filmin platosu oldu

Murat Ünalmış, Lale Yavaş ve Talat Bulut’lu ‘Kasaba’ dizisinin yanı sıra; Fatma Girik ve Kadir İnanır’ı buluşturan ‘Ezo Gelin’ filmi, Tarık Akan ile Necla Nazır’lı ‘Adak’ filmi, Fatma Girik ile Tarık Akan’lı ‘Kaçak’ filmi ve Türkan Şoray ile Renan Foforoğlu’nun rol aldığı Sultan Gelin de bulunuyor. Büyülü konağın adı ise Fatih Aliye Müderris Konağı olarak geçerken, Hatay Valiliği tarafından konağın restore edilerek sinema müzesi haline getirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Yeşilçam’ın önemli filmleri arasında bulunan Kibar Feyzo’da, Şener Şen’in canlandırdığı Maho Ağa’nın evi olarak kullanılan konakta, Kemal Sunal ve İlyas Salman’ın da sahneleri olmuştu. 60 yıldır ayakta duran tarihi film platosu olan konağın, ziyaretçiler tarafından uğrak bir yer haline gelmesi amaçlanıyor.


Restore edilip müze olarak Hatay kentine kazandırılacak

Hatay Valisi Rahmi Doğan, konak için oldukça büyük bir çalışma yürüttüklerini ve esliden olduğu gibi ihtişamlı bir hale bürünmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Konağı kaderine terk etmeyi istemediklerini belirten Doğan, konakta incelemeler yapıldığını belirtti. Şu an yıpranmış bir vaziyette olan ve havuz ile eklenti kısımlarının bakımsız olduğu için restoreye ihtiyacı olduğunu belirten Doğan, restorasyon çalışmaları için görüşmelerin başladığını söyledi. Hatay’a konağın sinema müzesi olarak geri döneceğini belirten Doğan, konağın turistik açıdan da önemli olduğunu belirtti. Mahalle sakinleri de konağın restore edilip hayata kazandırılacağı için çok mutlu olduklarını belirtti. 

Yorumlar (0)